Brzina

50 godišnjica legendarne “Cobre” Carrola Shelbyja

Shelby American, tvrtka koju je osnovao sam Carrol Shelby, jedan od najvećih američkih vozača utrka i ikona automobilizma čije ime još i danas nose najbrutalniji Fordovi modeli, najavila je da će uskoro u prodaju pustiti posebnu slavljeničku limitiranu verziju legendarne Shelby Cobre 427. Teško je da postoji i jedan zaljubljenik u automobile koji ne bi volio u svojoj kolekciji jedan od primjeraka koji će u siječnju biti ponuđeni na prodaju. No, kako je najavljeno, neka stanu u red, jer će priliku da postanu vlasnici ovih ljepotana imati samo prvih pedeset koji su spremni iskeširati čak 250.000 dolara.

Čini se puno, no, sigurni smo da se radi o odličnoj investiciji i da će vrijednost automobila od trenutka kupnje samo rasti. Svaka Cobra biti će izrađena po željama vlasnika i dostavljena autoriziranim prodavačima u dijelovima kako bi svaki kupac mogao izabrati opciju koju želi. Snaga će se kretati od 400 konja, pa sve do legendarnog “big block” motora zapremine 427 kubičnih inča, koji će budućem vlasniku na svaki pritisak papučice gasa nuditi 700 konja i brutalne performanse, a vjerujemo da o zvuku američkog V8 ne moramo posebno pričati.

Ako ste sretnik s tolikom sumom viška u džepu, možda je sad vrijeme da si poklonite zakašnjeli božićni poklon i u garažu uvezete jedan od ovih automobila. Pri tome ćete moći birati između aluminijske karoserije visokopoliranog sjaja ili Guardsman plave boje s Wimbledom bijelim linijama, dok će karoserija od ugljičnih vlakana biti dostupna samo u Gurdsman plavoj boji s linijama. Prodaja kreće 13. siječnja i zato, budite spremni, jer ako kojim slučajem ubodete prvi primjerak, kroz nekoliko godina vam se smiješi poveća zarada. No, samo je pitanje da li bi ga imali srca prodati.

Tags
Back to top button
Close