Kulturnjak

Službeno najavljen “Spectre”, 24. film o najpoznatijem britanskom tajnom agentu

Jedan od najdužih filmskih serijala uskoro će u svoju kolekciju uvrstiti i 24. film o najpoznatijem tajnom agentu. Da, Bond se ponovo vraća, a novi  film iz serijala zvati će se “Spectre”. Oni malo upućeniji prisjetiti će se da je SPECTRE akronim za “Special Executive for Counter-Intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion”, fiktivnu globalnu terorističku organizaciju koju vodi superzločinac Ernst Stavro Blofeld u noveli Iana Fleminga  “Thunderball” i Bond filmu Dr. No iz 1962. godine koji se temelji na toj noveli. Naravno da se veselimo novoj rasturačini u režiji jednog od najmacho filmskih likova svih vremena.

Bonda će četvrti put utjeloviti Daniel Craig, a ono što nas posebno veseli je i to da će se u filmu pojaviti Christoph Waltz, koji nam je poznat kao nemilosrdan SS-ovac iz filma “Nemilosrdni gadovi”. Nagađa se da će Waltz utjeloviti samog Blofelda, a sigurni smo da će tu ulogu odlično odraditi. Uz njih će se u filmu pojaviti još i Ralph Fiennes kao M, Ben Whishaw kao Q i Naomie Harris kao Money Penny. No, koliko nas veseli pojava Waltza u ulozi negativca, s druge strane željno očekujemo i Monice Bellucci u ulozi jedne od Bondovih djevojaka.

Screen Shot 2014-12-04 at 14.46.16

Film će biti sniman na mnogim lokacijama diljem planete, poput Londonskog Pinewood studija, Rima, Tangiera, Meksika i Maroka, a dijelovi će biti snimani i u našem “susjedstvu” u Soldenu, Obertilliachu i na jezeru Altaus u Austriji. Moramo priznati da jedva čekamo novi film iz serijala o Bondu ili barem najavu filma, jer za sada je film samo službeno najavljen filmskim plakatom, a Aston Martin je na svojem Twitteru službeno predstavio i DB10, pilu koju će ovog puta vozikati Bond.


bond-24

Tags
Back to top button
Close