Lifestyle

Razlozi zbog kojih je potpuno prihvatljivo napiti se tijekom blagdana

Vrijeme božićno-novogodišnjih blagdana zna biti prilično varljivo kad je u pitanju pretjerana konzumacija alkohola. No, u neku ruku, to i nije čudno, jer se radi o blagdanima koji sa sobom donose neke stvari u kojima možda niste imali priliku uživati tijekom ostatka godine pa ih sad pokušavate nadoknaditi. Sve u svemu, zbog nekih stvari vrijedi popiti, zbog nekih se mora nazdraviti, a neke zbog svoje nepodnošljivosti jednostavno iziskuju unos velike količine alkohola. Ako će vas rodbina ili prijatelji sljedeći dan gledati ispod oka jer ste se “razbili” zbog bilo koje od stvari s liste koja slijedi, nek vam jedna stvar bude jasna – mi vas potpuno razumijemo.

Zbog rodbine

Ako okupljanje rodbine koju tijekom godine baš i niste viđali nije razlog za čašicu viška i poneku zdravicu, onda stvarno ne znamo što vi smatrate pod pojmom slavlje. Naravno, uvijek postoji mogućnost da vam u posjetu dolazi rodbina koju iz nekog razloga ne možete smisliti, a nemate mogućnost “bijega”. No, kad je boca na stolu, samo ste nekoliko “eksanja” od stanja uma u kojem će vam biti potpuno svejedno s kim sjedite za stolom i kakve gluposti priča.

Blagdani znaju biti depresivni

Činjenica je da nemamo svi jednaku percepciju kad su blagdani u pitanju. Neki ih jedva čekaju, dok druge prisjećaju na bivše ljubavi, bivše prijatelje ili na neke druge stvari koje ih jednostavno čine tužnima, usamljenima i bacaju u depru. Da, blagdani znaju biti prilično depresivni, pa nije čudno da neki od nas tijekom tog razdoblja češće posegnu za bocom. Ne osuđujemo vas, ali nemojte da se to produži i na ostatak godine.

Blagdani znaju biti veseli

Druženje s rodbinom, druženje s prijateljima, proslava Božića i doček Nove godine, sve su to razlozi za slavlje tijekom kojeg se često zna pretjerati. Naravno, tijekom sličnih slavlja, alkohol teče u potocima, a uz dobro društvo i odličnu glazbu, teško je ostati sa strane i biti trijezan. Nije nam se jednom dogodilo da se nakon sličnih fešti budimo kod kuće i buljimo u plafon, pitajući se gdje smo bili jučer. Definitivno vam preporučujemo da probate izbjeći slične zagonetke.

Hladno je

U redu, trenutno baš i nije nešto posebno hladno, ali ipak se kroz nekoliko dana najavljuju niže temperature, pa čak i snijeg. Stiže nam prava zima, a to znači da će nam u nekim situacijama dobro doći nešto što nas može dobro ugrijati. Ako vam trenutno pri ruci nije nikakva “malena” da vas ugrije, u tom slučaju će poslužiti rakijica ili kuhano vino. Dobro, znamo, ugrijat će nas i čaj, ali nije zanimljivo ako nije s malo “baruta”.

Zbog hrane

Teško je očekivati da ćemo odličnu klopu koju ubacimo u sebe tijekom trajanja blagdana zalijevati vodom. Naravno, rakija, jeger ili pelin obavezni su za otvaranje apetita, a svi znaju da patka s mlincima ili riba najbolje plivaju u dobrom vinu. Sve u svemu, na kraju je teško stati na jednom tanjuru i sve pojesti uz samo jednu čašu, što najčešće dovodi do prejedanja, a samim time i do opijanja.

Zbog priča

Znate onu smiješnu priču kad ste pali pod stol koja se svake godine prepričava na obiteljskim okupljanjima? Vjerojatno ne jer ste previše popili, no baš je to ono što čini takva okupljanja zabavnima. Priče iz prošlosti koje ne stare i koje svake godine nanovo nasmiju sve prisutne. Da, sve je ok dok popijete previše i svima ste zabavni, ali ako vas pere agresiva, onda je bolje da ipak ne točite previše u sebe.

Zbog lakšeg ufuravanja

Novogodišnji partiji su često prepuni žena koje jedva čekaju da im uletite jedan “klizeći”. Da, ima ih, ali je teško prići trijezan kad ti je u tom slučaju komunikativnost na razini balvana. Čeka se Nova, ako ovo nije situacija u kojoj je prihvatljivo strusiti koju viška, onda ne znamo kad je. Zagrij se, opusti i kreni u napad, vjeruj nam, te zabave su definitivno prilika za dobar ulov.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close