Brzina

Macho “monstrum” iz tvrke Starwood Motors

Ako bi ikad morali izabrati tip vozila koji po nama pristaje macho muškarcima, onda su to definitivno terenci. U redu, nisu ni superautomobili za odbaciti, ali nešto je posebno muževno u vozilima koje ne zaustavlja gotovo nikakav teren, nikakve vremenske neprilike i u kojima vam se vozačka pozicija nalazi iznad većine sudionika u prometu. No, nisu ni svi terenci jednako macho, neki su jednostavno stepenicu ili dvije iznad ostalih, a kad spominjemo takve, prerade “Jeep” terenaca iz tvrtke Starwood Motors spadaju u sam vrh potonjih. Jedna od njih je i “Bandit”, prerada Jeep Wranglera koja bi i “modnog mačka” instantno pretvorila u macho zvijezdu akcijskih filmova.

Bandit nije vozilo koje samo izgleda muževno, jer koji god dio automobila pogledali, brojke su nevjerojatno impresivne. Prva stvar koja upada u oči je oznaka HEMI na boku automobila, što govori da osim agresivnog izgleda, Bandit pod poklopcem motora skriva pravu zvijer. Da, baš tako, samo što bismo ipak prije rekli da se radi o monstrumu nego zvijeri, jer ovaj huligan pod poklopcem motora skriva 7.0 litreni Hemi V8 motor koji uz pomoć kompresora isporučuje nevjerojatnih 700 konja. Da, dobro ste pročitali, pod poklopcem motora nalazi se dovoljno snage da pokreće desetak prosječnih gradskih automobila.

Fw_800

Osim motora, tu je i poduža lista ostalih prerada, a da bi se dobilo mjesta za četvero putnika i tovarni prostor, šasija je produžena za više od metra. Tu su i dodatna LED svijetla, kompletno dorađeno podvozje, novi branik, zaštitni dijelovi karoserije i odlični naplatci s posebnim gumama za blato koji savršeno zaokružuju izgled vozila. Naravno, ovakvo jedno vozilo ne može bez vitla za najtvrdokornije avanturiste, a ne smijemo zaboraviti ni na luksuznu unutrašnjost za čije su uređenje korišteni samo najkvalitetniji materijali. Sigurni smo da bi ovaj automobil privlačio poglede prolaznika jednako kao i bilo koji drugi superautomobil današnjice, a s obzirom na cijenu od gotovo 240.000 dolara, to se od njega i očekuje. Nadamo se da ga se za te novce može dobiti i u mat crnoj boji.

Tags
Back to top button
Close