Brzina

Gran Turismo koncepti na jednom mjestu

Gran Turismo je jedna od najpoznatijih trkačkih igara svih vremena koja je dovela iskustvo igranja do samih granica realnosti. Sa svojom zadnjom Gran Turismo 6 verzijom, dizajner igara Kazunori Yamauchi, koji je i sam profesionalni vozač utrka, zamolio je vodeće svjetske proizvođače automobila da izrade svoju verziju superautomobila kojeg bi stavili u igru pod imenom Vision Gran Turismo (VGT).

Rezultati su bili i više nego odlični budući da su u nekoliko mjeseci počeli pristizati nacrti automobila koji su izgledali odlično. I ne samo da su ti nacrti postali stvarnost u igri, već su se ti automobili pojavili kao koncepti na različitim auto showovima.

Godina ide prema kraju i vrijeme je da vidimo tko se sve priključio u ovaj zabavan, ali na kraju ozbiljan projekt, s tim da smo ih probali poredati po nekom vizualnom i inovativnom redoslijedu.

9. BMW M

VTG-003

Teško je ne voljeti nešto što izlazi iz BMW-a, pogotovo s M oznakom, ali imamo osjećaj kako se ekipa iz Njemačke najmanje poigrala s dizajnom. Ovaj projekt izgleda skoro isto kao i cestovna verzija, što čudi jer su dizajneri imali otvorene ruke da stvore što god požele.

8. Subaru Viziv GT

VTG-008

Subaru je iznenadio svojom inovacijom budući da ovaj automobil ne izgleda kao niti jedan njihov model do sada. U tome obožavatelji vide mali problem jer se na sam spomen Subaru-a očekuje model koji će koliko toliko imati sposobnosti da preleti neki makadam s brzinom većom od brzine prosječnog službenog automobila.

7. Mitsubishi Concept XR-PHEV EVOLUTION

VTG-007

Mitsubishi je oduševio svojom verzijom VGT, dok se pogotovo ističe prednja maska koja izgleda brutalno. Ovaj automobil ima pogon na sva četiri kotača i pokreće ga hibridni motor, što će biti vrlo zanimljivo ako krene u pravu proizvodnju.

6. Nissan Concept 2020

VTG-002

Iako malo podsjeća na Lamborghinija, ovaj automobil ima svoj poseban šarm. Još kad bi ga iskoristili za novu verziju GT-R, nema sretnijih od nas.

5. Volkswagen GTI Roadster

VTG-009

O ovom automobilu smo već pisali budući da je doživio predstavljanje uživo prije nekoliko mjeseci. Izgleda odlično i dobro bi došao kao dodatak bilo kojem voznom parku.

4. Aston Martin DP-100

VTG-006

Tvorci James Bondovih jurilica izbacili su DP-100, model koji će sigurno uzdrmati automobilsku industriju, naravno ako se odluče za proizvodnju. Pokreće ga twin-turbo V12 motor s 800 konja, ali i s tim je zadržao pravi britansku eleganciju.

3. Mercedes-Benz AMG

VTG-001

Koliko se BMW držao sigurnog dizajna, toliko se Mercedes poigrao da stvori nešto novo. Dizajn i V8 biturbo motor s 577 konja je dovoljan razlog da i dalje popratimo nastavak razvoja.

2. Toyota FT-1

VTG-005

FT-1 model je nastavio tamo gdje je Toyota stala 2002. godine kada je prestala proizvoditi model Supra. Uzeli neiscrpan dizajn Supre i stvorili FT-1, produženu ruku ovog modela u budućnosti.

1. Chevrolet Chaparral 2x

VTG-004

S poštovanjem prema ostalim kandidatima, ali Chevrolet je nadmašio sve što se tiče ideje, dizajna i odabira elemenata. Izgleda opasno, ide 1.5 sekundi do stotke i jedva čekamo da na preleti na nekoj autocesti.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close