Brzina

Ferrari Sergio – ekskluzivno remek djelo u čast Sergia Pininfarine

Kad je 2013. na Ženevskom auto sajmu prikazan koncept ovog vozila, ljubitelji Ferrarija diljem svijeta istog su trena poželjeli da dođe i do proizvodnje serijskog modela. Ferrari im je uslišao želju, no ni u najluđim snovima u ovom automobilu neće uživati svi koji bi to htjeli. Pitate se zašto? Pa, ako ne zbog astronomske cijene o kojoj se šuška, onda barem zbog činjenice što će sveukupno biti proizvedeno samo šest primjeraka, što znači da nije dovoljno da u “džepu” imate nekoliko milijuna eura viška, već su vam potrebne i odlične veze u Ferrariju. Ili bolje rečeno, bile su vam potrebne, jer je svih šest primjerka odavno rasprodano, a prvi je već dostavljen i biti će dio kraljevske kolekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kao i koncept i ovaj automobil je roadster otvorenog tipa, a izrađen je u čast dugogodišnjeg direktora poznatog dizajnerskog studija Pininfarina, koji je preminuo 2012. godine. Sergio Pininfarina je “krivac” za suradnju Ferrarija i ovog poznatog dizajnerskog studija, a ta suradnja traje još od davne 1965. godine, pa do današnjeg dana. Ferrari Sergio je kompletno prerađen 458 Spider, koji je možda izgubio mrvicu agresivnosti tijekom samog procesa, ali još uvijek se ovdje radi o prekrasnom  automobilu koji svojim izgledom neodoljivo podsjeća na Ferrarije u stilu Pininfarine iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

Svaki primjerak ovog automobila biti će različit i kompletno prilagođen željama imućnih kupaca, što će ti isti kupci pošteno platiti, a ono šuškanje s početka priče postaje zapanjujuće kad se spomene cijena od čak 2,5 milijuna eura. Da, radi se o novcu s kojim bi lako prehranili manju državu, ali izgleda da se ne pita za novac kad se pod poklopcem motora krije 4,5 litreni V8 sa 597 konjskih snaga, koji ovom automobilu omogućuje ubrzanje do 100 km/h već za 3 sekunde. Naravno, tu je ipak najvažnija činjenica da se radi o ekskluzivnom automobilu u samo šest primjeraka koji će krasiti garažu smo nekoliko sretnika na svijetu.

Tags
Back to top button
Close