Brzina

Ferrari FXX K – nabrijana verzija LaFerrarija

Ferrari je spreman da sljedeći tjedan ponosno otkrije svoj novi model koji će koštati više od 2 milijuna dolara i imati snagu od 1000 konja. Najnoviji model nazvan FXX K, poboljšana je verzija LaFerrarija i napravljen je isključivo za staze. Neke stvari su još nepoznate u vezi ovog modela, ali sve će se otkriti kada se konačno predstavi u Abu Dhabiu.

LaFerrari, najbrži cestovni automobil na svijetu ima oko 800 konja i može postići brzinu od 350 km/h, dok je FXX K opremljen 200 konja jačim motorom s kojim će ubrzavati do stotke za manje od 3 sekunde.

Oznaka “K” u modelu označava “KERS”, sustav za obnovu kinetičke energije, što će biti kako kažu iz tvornice, inovacija za maksimalan užitak vožnje po stazi. Također, kako bi zvuk bio pravi, muški, za razliku od LaFerrarija, FXX K neće imati prigušivače na ispušnom sustavu.

Kako smo i spomenuli na početku, smatra se kako će cijena biti oko 2 milijuna dolara, što je dosta ako se uzme u obzir kako će se moći voziti samo po stazama. Također, zbog homologacije i pravila, FXX K nikada neće sudjelovati u utrkama, što je ako se nas pita – velika šteta za sve obožavatelje.

Ostaje nam da pričekamo nekoliko dana da vidimo prave fotografije, a do onda uživamo u mrvicama koje je bacio Ferrari kako bi nas pripremio za uragan.

141202_ferrari-fxxk33108 1400445_CAR-Ferrari_FXXK-1280x0_PE6BGC_verge_super_wide 1400446_CAR-Ferrari_FXXK-1280x0_EOIRJY_verge_super_wide

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close