Kulturnjak

Vision G-Code: Mercedesov koncept

Mercedes-Benz je nedavno objavio svoju viziju SUV-a imena G-Code, iako je tek u fazi koncepta. Dobra vijest je da su obožavatelji Mercedesa vrlo pozitivno reagirali na novost iz Njemačke i sam razvoj je vrlo izgledan.

G-Code je zapravo hibrid, kao i većina novih automobila, što je i logično ako se žele natjecati s drugom proizvođačima iz te klase. Zadnji pogon će pokretati električni motor, dok će prednji biti s vodik turbo motor s unutarnjim izgaranjem.

Prema Mercedesu, novost će biti i sama boja, koju opisuju kao “multi-voltaic silver”, koja će služiti kao velika solarna ploča koja će puniti baterije ovog SUV-a. Boja će također stvarati elektrostatiči naboj koji će uvelike pomagati kod automobila u pokretu.

Ako je ovaj model ono što nas očekuje u budućnosti, jedva čekamo tu promjenu. Naravno da će veliki faktor biti i cijena, ali zasada ćemo ostati na iščekivanju novih informacija.

14c1299_01.0.0_standard_1025.0-1024x682 Grand Opening Mercedes-Benz Research & Development China, Beijing2014Eröffnung von Mercedes-Benz Research & Development China, Peking 2014

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close