Kulturnjak

Pivska revolucija: Medvedgrad se širi izvan svojih zidina!

Kako smo i sami ljubitelji piva iz ponude pivovare i pivnice Medvedgrad, uvijek se rado odazovemo na njihov poziv, pa smo i ovaj put sa zanimanjem popratili kakve nam novosti donose uvijek odlični domaćini iz Medvedgrada. Pivovara i pivnica Medvedgrad već dva desetljeća proizvodi pivo na potpuno prirodan način bez dodatnih aditiva ili konzervansa, a tijekom procesa koriste samo najkvalitetnije sastojke. Budući da su s radom započeli još davne 1994. godine, kada na tržište izlaze s tri vrste piva, usporedno s kvalitetom koja im je od početka na prvom mjestu, rasla je i potražnja za njihovim pivom, čak i izvan njihovih pivnica, pa tako danas u ponudi imaju pet stalnih i čak osam sezonskih piva poput Grofice Kirsch ili Božićnog piva.

Kao najstarija mini pivovara u Zagrebu, nakon 20 godina usavršavanja pivskih receptura, Medvedgrad je ranije ove godine predstavio dva piva u bocama, Gričku vješticu i Dva klasa, a od danas im se pridružuju Zlatni medvjed i Crna kraljica. To znači da će od sada uz najjače hrvatsko pivo Crnu kraljicu i prvo hrvatsko pšenično pivo Dva klasa u odličnim lager pivu Zlatni medvjed i Crna kraljica moći uživati i oni koji se ne nalaze u Zagrebu. Moramo napomenuti da je u proizvodnji tih piva zadržana tradicionalna metoda, bez filtriranja, što čini idealan temelj za već svima poznati bogati i puni okus piva.

medved1

No, uz povećanu potražnju i zbog činjenice što je ovisno o vrsti piva, razdoblje odležavanja njihovog piva dugotrajno i iznosi od 30 do 60 dana, pivovara Medvedgrad je pravovremeno reagirala i već započela pripreme za širenje pivovare kako bi se moglo odgovoriti rastućoj potražnji, bez da se ugrozi kvaliteta proizvoda, a u sklopu širenja pivovare je dodatno unaprijeđen proces proizvodnje što podrazumijeva i veću preciznost kuhanja.

Medvedgrad je uvijek težio kvaliteti i inovaciji, pa su tako i nastajali — prvo hrvatsko pšenično pivo (još uvijek i jedino hrvatsko pšenično pivo Dva klasa), zatim najjače hrvatsko pivo po postotku alkohola (Grička vještica), prvi aelovi, te njihova prva prirodna voćna piva. No, osim što su nas povodom svog 20. rođendana već ranije oduševili IPA pivom (Fakin), sada smo imali priliku kušati još jednu novost, belgijski ale koji s 9% alc. preuzima rekord Gričke vještice i postaje novo najjače hrvatsko pivo. No, tu nije bio kraj iznenađenjima, pa smo uz belgijski ale imali priliku kušati i Božićno pivo, tamno i jako pivo za hladnije dane koje će se drugu godinu za redom naći u ponudi pivnica Medvedgrad.

Jubilarni rođendan Medvedgrad će proslaviti sa svojim posjetiteljima, koje od 1. do 8. prosinca u svim pivnicama čeka 20% popusta, a sve posjetitelje će počastiti i svojim poznatim čvarkušama i kiflicama. Za najvjernije fanove Medvedgrad 4. prosinca organizira veliki tulum u Ilici, a ulaznica se ne može kupiti već je imate mogućnost zaslužiti slanjem kreativne rođendanske čestitke Pivnici Medvedgrad. Svakako se potrudite i tko zna, možda se vidimo na tulumu.

medved3

Tags
Back to top button
Close