Brzina

Pet japanskih automobila koji će suprotstaviti europskim vladarima cesta

U jednom dijelu života, ili ste vozili japanski automobil ili ste ga željeli voziti. Ako i niste, u zadnje vrijeme Japanci su opasno zakoračili na naše ceste s automobilima koji se mogu mjeriti s najboljim europskim automobilima.

Izabrali smo pet japanskih automobila koji se bez problema mogu nositi sa silnim Audijima, BMW-ima ili Mercedesima koji su sve češća pojava u našoj siromašnoj regiji.

Lexus IS-F, V8

japanski-auti-003

Lexus IS je malen automobil po svakom pogledu – kratak, lagan i nizak. Zato kada su u Lexusu odlučili ubaciti svoj V8 motor u ovaj automobil, dobili su našu pažnju. S ogromnom prednjom rešetkom i odličnim ispušnim sustavom, F model je glasniji od BMW M3, ali kako kažu i pouzdaniji od Mercedesa C63. Izgleda kao školarac, a zapravo se ponaša kao gazda na cesti budući da ga goni 416 konja i leti 4.6 sekundi do stotke.

 

Nissan GT-R, Twin-Turbo V6

japanski-auti-005

Nitko nije brži na cesti od Nissana GT-R. Iako je model star nekoliko godina, Nissan svako malo poboljša karakteristike, pa tako sata možemo kupiti GT-R sa 600 konja u Nismo verziji. S ovim modelom se može letjeti 7:08 sekundi po krugu na Nurbirgringu, ali i biti glavna faca na cesti. Sigurno je užitak voziti jedan ovakav primjerak.

 

Subaru WRX STI, Turbo Inline-4

japanski-auti-006

“Muscle” automobil s 4 cilindra? Subaru je uspio baš to jer je u svog mališana ugurao svoj 2.5 boxer motor i 300 konja i stvorio cestovnu raketu. Raketu koju je vrlo lagano uočiti među svim tim Mercedesima i BMW-ima.

 

Lexus LFA, V10

japanski-auti-004

Tehnički gledano, svih 500 primjeraka LFA modela je rasprodano, ali nema veze. Izgleda odlično i u njega je ugrađeno svo čudo tehnike kako bi ovaj automobil bio sam vrh Lexusove ponude. Snaga ovog modela je u V10 motoru s 550 konja s kojim ubrzavati 3.7 sekundi do stotke. Više nego dovoljno ako želite ostaviti dojam.

Infiniti Q70, V8

japanski-auti-001

Infinitijev ekskluzivni sedan s 5,6 liternim motorom koji daje 420 konja? Zvuči odlično i izgleda još bolje jer ima poneku crtu na dizajnu koja vuče na njemačka vozila. Svakako automobil na kojeg treba obratiti pozornost.

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close