Tech

Macho.hr sat tjedna: Seiko Solar Chronograph

Ako možemo reći da volimo nešto od muškog “nakita”, onda su to definitivno satovi. Zato vam svakog tjedna donosimo jedan sat po našem izboru, a ovog puta se radi o satu nešto pristupačniie cijene od onih o kojima smo pisali u nekim ranijim tekstovima. Danas vam predstavljamo apsolutni bestseler iz Seika, Solar Chronograph SSC081P1, prekrasan sportski sat kojeg možete nositi u većini prilika, a koji uz vrhunski kožni remen boje kože, izgleda odlično čak i u poslovnoj kombinaciji uz odijelo i kravatu.

Iako na prvi pogled izgleda prilično glomazan, u stvari se ne radi o satu velikih dimenzija, pa će vam biti ugodan za nošenje i ako imate manji obujam ruke. Kućište je izvedeno od poliranog nehrđajućeg čelika, a promjer mu iznosi 42 milimetra. Brojčanik obiluje funkcijama, pa su tu dvije manje kazaljke štoperice i alarma, kao i okvir datuma, a tu su i glavne kazaljke sata s odličnom luminacijom, tako da nećete imati problema s očitanjem vremena tijekom noći. Ono što će posebno veseliti one koji ne žele probleme s zamjenom baterija je to da se sat puni uz pomoć sunčeve energije ili umjetnog svijetla, a u njemu se nalazi i punjiva baterija koju nećete morati mijenjati mnogo godina.

Seiko SSC081P definitivno je jedan od ljepših satova ovog cjenovnog ranga kojeg smo vidjeli u posljednje vrijeme, a uz kožni remen dolazi i određena doza elegancije. Bez obzira za koju se priliku spremate, s ovim satom teško da ćete pogriješiti. No, da bi se ovaj ljepotan našao u vašem vlasništvu, morati ćete biti spremni izdvojiti oko 2000 kuna.

Tags
Back to top button
Close