Brzina

San svakog muškarca – Shelby Mustang GT350

U posljednje vrijeme imali smo priliku pisati o nekoliko zanimljivih izdanja Mustanga, ali ni jedno, baš ni jedno nije toliko zanimljivo kao ono kad se uz “divljeg konja” spominje ime Carrolla Shelbyja. Tvorac legendarnog AC Cobra automobila, zbog kojeg svi Shelby Mustanzi i danas nose prepoznatljivi “kobra” amblem je legenda automobilizma i automobilskih prerada na bazi Fordovih modela. No, iako je ime Carolla Shellbyja povezano s nekoliko Fordovih modela, definitivno najpoznatiji model je nastao na bazi Ford Mustanga.

Iz tog razloga smo posebno uzbuđeni zbog automobila o kojem vam danas pišemo, a imamo i zbog čega biti, jer ovdje se ne radi o bilo kakvom Ford Mustangu, već o automobilu koji obećava samo najbolje što u ovom trenutku Ford može ponuditi. Srce ovog “konjića” potpuno je nova V8 zvijer koja iz 5,2 litre zapremine izvlači više od 500 konjskih snaga i to bez ikakvog prednabijanja, pa je ovo najsnažniji atmosferski motor koji je ikad ugrađen u bilo koji Fordov serijski automobil. Rezultat toga je crveno područje broja okretaja koje će se kretati tek oko 8000 okretaja u minuti, što će zasigurno pružati neponovljivi osjećaj u vožnji ove zvijeri.

Screen Shot 2014-11-19 at 01.39.43

Tu su i mnoge druge novosti poput “MagneRide” amortizera koji su prvi puta ugrađeni u neko Fordovo vozilo, a omogućuju vozaču potpunu prilagodbu podvozja, sustava trakcije i stabilnosti kao i sustava upravljanja i odaziva papučice gasa u ovisnosti o tome za kakvu ste vožnju raspoloženi. Iako do sad nismo bili sigurni da postoji ljubav na prvi pogled, sada smo potpuno uvjereni u to, pa stoga, možda je vrijeme da bacimo koju kunu na loto ili kladionicu, jer u tom slučaju se barem možemo nadati da ćemo jednog dana zasjesti za upravljač ovog ljepotana. Uživajte u galeriji u nastavku.

Tags
Back to top button
Close