Brzina

Ken Block za Gymkhanu 7 predstavio zvijer u stilu Mad Maxa

Od prve Gymkhane i Subaru Imprezze, pa preko Ford Fieste, Ken Block nas je oduševljavao vožnjama i načinom na koji dere gume i asfalt u svojim jurilicama preuređenim do najmanjeg detalja. No, ako ste ljubitelji američkih automobila, onda ste teško mogli biti zadovoljni odabirom vozila koje je Block koristio za razno razne vratolomije. Ali sada se sve mijenja jer je upravo predstavljena nova zvijer koja će doslovno kopati asfalt.

Block je u suradnji s tvrtkom ASD Motorsport ovaj automobil sastavljao posljednje dvije godine, a rezultat je stvarno zapanjujuć. Ford Mustang iz 1965. godine, kodnog imena Honicorn, prerađen je do posljednjeg vijka, a pogoni ga Fordov 6,7 litreni montrum iz radionice Roush-Yates, koji razvija brutalnih 845 konjskih snaga. Naravno, jasno nam je da za je “Gymkhanisticiranje” najidealniji pogon na sve kotače, pa se sva ta snaga prenosi na sve kotače putem sekvencijalnog mjenjača sa sedam stupnjeva prijenosa.

FordUnicorn_Profile_fnl_lay_rgb-s_web

Automobil će biti predstavljen kroz nekoliko dana na SEMA auto priredbi koja se svake godine održava u Las Vegasu, a tom će prilikom biti predstavljen i sedmi nastavak Ken Blockove Gymkhane s novim “glavnim glumcem”, koja je snimana na ulicama Los Angelesa. Jedva čekamo da video ugleda svijetlo dana, a po špijunskim snimkama koje smo imali priliku vidjeti, definitivno nas očekuje još jedan spektakl iz Blockove radionice.

Tags
Back to top button
Close