Brzina

Ducati, Aprilia, Energica i Moto Guzzi pokazali nove modele na milanskom moto sajmu

Na najvećem talijanskom moto sajmu EICMA, proizvođači su pokazali svoje nove modele koji bi trebali preuzeti naše ceste u nadolazećim godinama. Talijani su se iskazali i predstavili modele za koje možemo reći da su nas ostavili bez daha i pokazali kako nisu bez razloga u vrhu moto industrije.

Aprilia RSV4 RR

eicma-002

Izrađen na pobjedničkom dizajnu motora koji hara Superbikeom, Aprilia je izbacila svoj novi RSV4 model. Uspješno su olakšali cijeli motor uz povećanje mašine, pa će tako sada ima ti više od 200 konja iz motora od 1,000 kubika. Kako bi vožnja ovog motora bila čim sigurnija i udobnija, Aprilia je ugradila cijeli set elektronskih pomagala poput kontrole volana, kontrole paljenja, ABS-a ili kontrole proklizavnja koju je moguće podešavati.

Uz sve to, Aprilia je omogućila spajanje motora na vozačev smartphone i dijeljene informacija o temperaturi motora, ulja i stanju guma. Za one zahtjevnije tu su dodatni paketi koji uključuju grafički paket, Ohlinev sustav federa i kovane aluminijske kotače.

Ducati 1299 Panigale

eicma-003

“Deda” talijanskih motocikla upoznao je svijest s novim Panigale modelom, ovog puta oznake 1299. Novi model je poboljšana verzija starog Panigalea, koju će vući motor od 205 konja i 1285 kubika. Panigale 1299 je prepun elektronskih dodataka kako bi se uopće ovo snaga mogla kontrolirati, jednako poput RSV4 modela od Aprilie.

Energica Eva

eicma-004

Za razliku od Aprilie i Ducatija, Energica Eva je mladi električni motocikl. Bez brige, Eva je prava jurilica prepuna dizajnerskim noviteta te ne zaostaje za poznatijim modelima. S motorom od 136 konja moći ćete juriti do 239 km/h uz maksimalni domet od 150 kilometara. Kako bi se motor napunio do kraja potrebno je tri i pol sata, a cijena će se kretati oko 26 tisuća dolara, tj. oko 160 tisuća kuna.

Moto Guzzi Eldorado

eicma-005

Prošlo je više od 40 godina od predstavljanja prvog Moto Guzzi Eldorada, i ovaj model je i dalje s nama. Kako i prijašnji modeli, ovaj motor pokreće 90 stupanjski V-twin motor, ali sada s 1400 kubika. I dalje su prisutni vizualni dodaci spremnika goriva s kromiranim detaljima, dvostrukog sjedalo, stražnjeg blatobrana s okruglim stražnjim svjetlomi još mnogo prepoznatljivih detalja.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close