Kulturnjak

Deset serija koje ćete gledati ove zime

Dolazi nam zima i ponovo je došlo vrijeme kada ćemo više vremena provoditi u našim toplim kućama/stanovima. Čaj je spreman, keksi isto, jedino što vam nedostaje je nešto dobro za pogledati. Ovoga puta opet uskačemo s preporukama što gledati od serija, nakon što smo prošle zime već krenuli s 15 prijedloga. Ovoga puta samo 10 serija jer nam se čini kako je ova godina trajala kraće i nismo stigli pogledati nešto više.

>> 15 serija koje morate pogledati prije nego krenete na ove naslove

Fargo

Krećemo sa serijom koja nas je najviše oduševila – Fargo. Možda se sjećate filma “Fargo” braće Coen koji je pokupio mnoštvo nagrada i bio hvaljen diljem svijeta. Serija, makar ima isto ime, ne prati film, i to je više nego dobar potez.

Serija kreće prikazujući život običnog, pomalo dosadnog  Lestera Nygaarda kojeg glumi Martin Freeman (Gospodari prstenova) i njegov dosadan posao i dosadan život, ali sve će se promijeniti kada kroz grad prođe Lorne Malvo ( Billy Bob Thornton) i ponudi mu svoje usluge. O uslugama nećemo jer je nema boljeg od same radnje koja će vas držati prikovanima za fotelju.

Prva sezona je završila, dok je druga najavljena za 2015. godinu s novom ekipom. Jedva čekamo.

 [divider]

Stargate SG1

Zašto smo odabrali ove serije? Možda smo malo pristrani, ali ovaj serijal je neizbježno štivo za obožavatelje znanstvene fantastike. Stargate serijal je podjeljen u 3 različita dijela, SG1, Atlantis i Universe. Oni su na nekim dijelovima povezani, ali zapravo to su zasebne serije koje dijele glavnu tematiku koja je poznata iz popularnog filma “Zvjezdana vrata”.

SG1 je prvi serijal koji se nastavlja direktno na film i prati ekipu naziva SG1 u istraživanju nepoznatog svemira kroz ta već poznata zvjezdana vrata koja su pronađena u Egiptu. Glavni glumac je već poznati Richard Dean Anderson, poznatiji kao lik koji je glumio MacGyvera, koji odlično vodi svoju ekipu kroz različite pustolovine.

Serija ima odličnih 10 sezona i garantiramo vam dugotrajnu zabavu.

[divider]

Stargate Atlantis

Atlantis serijal također ima poznata zvjezdana vrata kao početak, ali ovoga puta radnja se ne odvija u okolici Zemlje. Ovoga puta tim sastavljen iz stručnjaka iz cijelog svijeta je prebačen u drugi kvadrant, na planet na kojem se nalazi baza Atlantis ili Atlantida. Bez podrške glavnog planeta, ekipa se mora snalaziti u novom području koji je pun novih neprijatelja. Za najgoreg od svih su se pobrinuli sami, budući da su probudili najvećeg od njih zvane Wraith.

Serija ima 5 sezona u kojima ćete doživjeti sve, smijeh, suze, ljutnju i na kraju razočaranje što je serija završila.

[divider]

Stargate Universe

Kada ste pogledali SG1 i Atlantis, vjerujte nam, Universe će biti slijedeći. Iako ovaj serijal slovi za najslabiji od njih troje, moramo reći kako su malo promijenili koncept pa vjerujemo kako se to nije svidjelo fanovima. Universe je mračniji, dublji i puno više se oslanja na same likove.

Radnja je donekle vezana uz zvjezdana vrata, jer je ipak glavna priča vezana uz svemirski brod na kojem završi cijeli jedan tim ljudi. Taj brod putuje svojim ciljem kroz svemir i svakog dana je sve dalje od naše galaksije.

Nažalost, snimanje je prekinuto nakon 2 sezone, ali i ove dvije sezone su dovoljne da završite priču s Stargate serijalom.

[divider]

The Strain

Odlična serija koja već u početku ostavlja dojam kako će biti prava poslastica za gledanje. Možda će vam se taj dojam promijeniti kroz seriju, ali ako volite mističnu tematiku onda nećete imati problema s razvojem priče.

Sama priča kreće s zrakoplovom koji se spušta u New York, ali na kojem nema preživjelih jer su svi umrli iz nepoznatog razloga. Tu kreće CDC – centar za kontrolu bolesti,  i doktor Ephraim Goodweather koji će pokušati saznati što se dogodilo. U cijelu priču ulijeće misteriozan kovčeg, čudne izlučevine u zrakoplovu i još mnogo toga. Nažalost više od toga ne smijemo otkriti već ćete samo saznati što se događalo i što prijeti građanima New Yorka.

Prva sezona je završila, druga je na redu sljedeće godine i nadamo se kako će se priča nastaviti razvijati tim tokom.

[divider]

…za ostatak serija kliknite nastavak…

1 2Sljedeća stranica
Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close