Brzina

Audi Prologue koncept

Nedavno je na autoshowu u Los Angelesu predstavljeno novo dizajnersko čudo iz Audi-a. Kako ga opisuju iz samog Audi-a, Prologue Concept će biti sam vrh njihove ponude koja je krenula u novom smjeru pod upravljanjem novog šefa dizajna Marca Lichtea.

Sam početak razvijanja ovog modela krenuo je u travnju ove godine i to odmah nakon dolaska Lichtea, ali ono što je zanimljivo je to da će ovaj automobil poslužiti kao smjernica po kojem će se dizajnirati novi modeli, od A6, A7 do A8.

Prologue je nedvojbeno na prvi pogled automobil koji dolazi iz Audi-a. U nekim detaljima ima sličnosti s A8, ali to je zato što je kao neka smjernica poslužio taj model. Već u startu je došlo do nekih promjena, pa je tako ovaj automobil 40 mm kraći i 70 mm niži od osmice. Prema direktoru za razvoj Ulrichu Hackenbergu, ove dimenzije će se prenesti na A9 model koji će za nekoliko godina krenuti u prodaju.

Neke novotarije koje su očarale sretnike koji su se uspjeli provozati ovu čudo su automatska vrata koja se otvaraju pokretom ruke. Također je cijela unutrašnjost ispunjena OLED ekranima kojima se upravlja također ili pokretom ili dodirom. Naravno da se mislilo i na najbolje ozvučenje pa je tako ugrađen odličan Bang and Olufsen stereo sustav.

Prologue će pokretati 4.0 literni V8 motor koji se ugrađuje u njihove S8-ice, a davat će snagu od 597 konja, što obećava vrlo ugodnu, ali i po potrebi, brzu vožnju.

Cijena još uvijek nije poznata, ali se nagađa kako će ovaj model u prodaju 2017. godine, te bi mogao ozbiljno ugroziti Mercedesove najjače modele.

audi-prologue-002 audi-prologue-005audi-prologue-006audi-prologue-003audi-prologue-001

 

 

 

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close