Kamasutra

7 stvari koje možemo naučiti iz “50 nijansi sive”

Kako će uskoro film “50 nijansi sive” u naša kina, tako je došlo vrijeme da se malo osvrnemo i na knjigu koja je pokrenula žensku populaciju na istraživanja u spavaćoj sobi. Ono što je bilo zanimljivo kod snimanja ovog filma je sam odabir glavnog muškog lika budući da su žene koje su pročitale knjigu u glavi imale poseban tip muškarca. Prvi odabir Charlie Hunnam, glavni glumac serije “Sinovi anarhije” nažalost nije zadovoljio sve zahtjeve, pa je tu ulogu preuzeo Jamie Dornan. Kako će dame biti zadovoljne tek ćemo saznati, ali je uspješno prošao prvu prepreku, izgled.

Što je to točno što glavnog lika Christiana Grey čini toliko privlačnim stotinama milijuna žena? Zašto je lik Anastasie kojeg glumi Dakota Johnson, toliko luda za Mr. Greyom? To su pitanja na koja smo tražili odgovor i uspjeli ubaciti 7 stvari koje možemo naučiti od “50 nijansi sive” i Mr.Greya kako bi postali bolji partneri/supruzi.

1. Usmjerena pozornost

Christian je usmjerio svoju pozornost na Anastasiu, i samo na nju. Ne troši svoju energiju na druge žene, čak niti kada je drugi komad na vidiku.

Učimo od njega i svu svoju pozornost usmjerimo na naše partnerice. Ona će to vidjeti i znati kako ne želimo niti jednu drugu.

2. Opravdana seksualna želja

Mr.Grey seksualno žudi za Anastasiom. On je miran, staložen muškarac koji zna što voli i zna da želi nju. Siguran je u svoju seksualnost, ali hoda po tankoj liniji kada je blizu nje jer se vrlo teško kontrolira, što se njoj naravno sviđa.

Saznajte što volite u spavaćoj sobi i nemojte se bojati eksperimentirati stvari koje volite. Probite se kroz vaše emocionalne blokade i uživajte u seksu.

3. Usmjerenost

Christian ima milijune dolara, mišićav je i izvana se čini kao pravi muškarac. Ono što ga zapravo privlačnim je njegova usmjerenost prema tome što radi i kako želi izgledati. Mišiči nisu došli sami od sebe, kao ni novac.

Većina žena ne luduju za bogatašima samo zbog njihovog novca, već zbog toga što su usmjereni, samosvjesni i stvarno im je stalo do nečega u životu za što se i bore.

Saznajte što vas pokreće i krenite za tim. Nemojte se bojati slijediti vaše snove koliko god da se čine čudnim. Uvijek radite na sebi kao osobi.

4. Ljubav i pažnja

Predvidljivost ubija seks. Kada bi se netko naučio svirati samo jedan akord, i neprestano ga ponavljao, postao bi dosadan. Ista stvar je i kod seksa što Christian vrlo dobro zna. Kada Christian ne udara Anastasiu po guzi, mazi je, pazi, obožava, ljubi u čelo. Snažan je i nježan. Agresivan i sladak. On je sve što želi.

Volite i dajte komplimente vašoj djevojci/ženi. Budite nježni kada je bolesna ili ima loš dan. Poljubite u ćelo, igrajte se s njezinom kosom, skuhajte večeru.

5. Odlučnost

Christian zna što želi, želi Anastasiju. Kada je to odlučio, to stvarno nešto znači. Muškarci često odaberu djevojku jer je ona izabrala prva ili zbog izgleda.

Neka vaše odluke budu čvrste. Prestanite prihvaćati stvari koje vam nisu po volji. Kada vam se nešto sviđa, to i pokažite. Ako vam se sviđa djevojka na prvom spojaku, zašto to skrivati. Ako želite nešto promijeniti u vašoj vezi, razgovarajte i učinite vašu vezu još boljom.

6. Slobodna volja

Mr.Grey ima potpunu kontrolu nas svojim životom. Radi i uči sve što poželi i stvarno je stručnjak u mnogo stvari. Vrlo je teško zamisliti da postoji netko tko sa samo 27 godina zna toliko i zaradio je toliko novaca, ali takvi muškarci postoje, iako vrlo rijetko.

Živite svoj život. Rastite kao osoba svakog dana. Izađite iz vaše komfor zone putujući, naučite nešto novo. Svako iskustvo će vam pomoći da sazrijete u svakom smislu.

7. Ranjivost

Christian ima grde traume iz prošlosti koje su od njega stvorile čovjeka kakav je. Tijekom knjige vrlo polako pušta Anastasiu u svoj emotivni svijet i ona mu pomaže u izlječenju.

Muškarci skrivaju svoje osjećaje i rijetko puštaju osobe suprotnog spola u svoj siguran krug. Poznavajući žene, ukoliko im muškarac ne dopusti ulazak u njihov život i njihove probleme, obično gube interes jer im je to znak kako niste spremni za zbližavanje

Dopustite vašem partneru neka vas vidi u pravom svjetlu. Podijelite neke tajne s osobama kojima vjerujete. Dopustite vašoj ljubavi u vaš svijet i vjerujte joj.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close