Lifestyle

10 staromodnih navika kod izlazaka koje bi trebali vratiti

Današnja pravila ponašanja kod izlazaka s curama dosta su drugačija od onih koja su vrijedila prije 40 i više godina. Kada bismo ponovo uveli neka od njih, možda niti ne bi bilo tako loše. Sigurno bi sačuvali živce i potrošili manje jer ne bi bilo potrebno 20 izlazaka da joj kažete kako vam se sviđa. Malo smo istražili i sastavili listu stvari koje bi se mogle vratiti u modu.

1. Šetnja do vrata da je pokupiš

Jedna od navika koja bi bila vrlo lijepa je dobra stara šetnja od automobila do vrata kako bi je dopratili. Nije potrebno više od 30 sekundi, ona bi bila vrlo zahvalna, vi bi razbili početnu tremu, a da ne pričamo o njezinim roditeljima koji vire kroz zavjese.

2. Pokušati se obući stvarno lijepo za spojak

Ne kažemo kako je potrebno nositi odijela na spojake, ali kako bolje pokazati kako vam je stvarno stalo do nje nego se dobro srediti. Izgled i briga oko njega je ipak vrlo bitna stavka u samom početku.

3. Donijeti cvijeće na prvi spojak

Možda zvuči ženskasto i malo manje macho, ali nije nam nikada bilo jasno zašto je taj običaj nestao. Kada nekome poklonite cvijeće, dajete znak kako vam se sviđa ili je stvarno cijenite. Umjesto da se natežete danima kako bi joj priznali da vam se sviđa, poklonite joj cvijeće i dajte do znanja kako postoji razlog zašto ste je odabrali.

4. Odvesti na ples

Stavka koju je vrlo teško vratiti je odlazak na dobar stari ples. Naši roditelji i njihovi roditelji su jednostavno uživali na tim plesovima u kojima su do zore skakali i na kojima su se rađale velike ljubavi. Današnji disco plesovi ne ostavljaju previše mjesta razgovoru i druženju.

5. Stvarno pitati za spojak

Zašto ne bi danas popularno “Možda se vidimo vani”, zamijenili za dobro staro “Hoćeš li izaći sa mnom?” Tih par riječi bi zamijenilo dosta muka u pokazivanju osjećaja.

6. Iskreno reći da li ste zajedno

Koliko imate ili ste imali prijatelja koji nisu znali da li jesu s nekom curom ili nisu? Nekada se to znalo i uštedjelo nekoliko godina života.

7. Romantične geste poput pisanja pjesmica

Možda pisanje pjesama nije za vas, jer znamo da bi naše izgledale kao bosanski haiku, ali ima onih koji bi s par redova mogli osvojiti srce osobe koja vam se sviđa. Danas se pisanje pjesama smatra obilježjem mekušaca, ali ako je to uspijevalo muškarcima kroz tisuće godina, ne znamo zašto je prestalo.

8. Ugasiti elektroniku i stvarno biti tu za drugu osobu

Jednostavno, ugasite mobitele i uživajte s osobom za koju ste odvojili vrijeme.

9. Pitati za dozvolu

Pitajte ako je možete nazvati. Pitajte kada ćete se sljedeći put vidjeti. Pitajte bilo što i saznajte jer današnje razbijanje glave što bi bilo kad bi bilo dovodi muškarce do ludila i stresa.

10. Ne pretpostavljati da će seks doći nakon dva spojaka

Nekada je seks došao sam od sebe, dok danas dolazi pod obavezno. Zbog toga sami prvi izlasci mogu biti napeti i vrlo osjetljivi na svaku sitnicu.

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close