Brzina

VW Touaregom postavili novi svjetski rekord prešavši više od 17.000 km u 22 dana

Rainer Zietlow sa svojom je ekipom Challenge4 stigao u nedjelju, 12. listopada, u Južnu Afriku te tako postavio novi svjetski rekord prešavši najbrže dosad put od Sjevernoga rta u Norveškoj do Aguljaskog rta u Južnoj Africi. Taj 17. 752 kilometra dug put Zietlow i ekipa odvozili su u Volkswagen Touaregu V6 TDI koji je bio opremljen jednim kompletom Goodyear Wrangler HP guma za vozila SUV i 4 x 4. Iako zbog prometne nezgode u Tanzaniji nisu ostvarili svoj prvotni cilj – preći put od “od rta do rta” za manje od deset dana, i ovim su rezultatom oborili postojeći svjetski rekord koji je iznosio 28 dana.

Naime, nakon prometne nezgode u Tanzaniji u kojoj je njihov Volkswagen Touareg V6 TDI oštećen u sudaru s drugim vozilom, Zietlow i ekipa izgubili su 13 dana na potrebne popravke. Bez ovog incidenta, u kojemu nitko nije bio ozlijeđen, završili bi izazov „od rta do rta“ i ranije od planiranog, u 8 dana i 10 sati.

Tijekom svog putovanja, Rainer je sa svojom ekipom upotrijebio jedan komplet Goodyearovih guma Wrangler HP putujući kroz najzahtjevnije terene i najekstremnije vremenske prilike. Na svakoj etapi 17.752 kilometra dugoga putovanja njihova je oprema bila izložena velikim izazovima.

unnamed-2

“Bili smo naoružani izvrsnom opremom koja je sve vrijeme od Norveške do Južne Afrike jamčila potpun uspjeh. Prošli smo kroz različita klimatska područja i morali smo se suočiti s brojnim različitim situacijama na cesti, čime smo Touareg i Goodyearove gume Wrangler HP za vozila SUV i 4 x 4 izložili jako velikom testu. I vozilo i gume ispunili su naša očekivanja te dokazali svoju kvalitetu i izdržljivost“, kazao je Zietlow.

Ovaj projekt imao je i humanitarni karakter. Zietlow je za SOS dječja sela u Zambiji i Sudanu donirao 0,20 eura za svaki prijeđeni kilometar. Goodyear se priključio ovoj humanitarnoj akciji te udvostručio svaki cent koji u tu svrhu donirao Rainer Zietlow.

Pozadina projekta „od rta do rta“

Rainer Zietlow sa svojom je ekipom Challenge4 na put od Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj do Aguljaskog rta u Južnoj Africi krenuo 21. rujna. Tijekom tog putovanja u Volkswagen Touaregu V6 TDI opremljnim Goodyear Wrangler HP gumama prošli su kroz zemlje: Dansku, Njemačku, Češku, Slovačka, Mađarsku, Srbiju, Tursku, Egipt, Sudan, Etiopiju, Keniju, Tanzaniju, Zambiju, Zimbabve i Južnu Afriku.

unnamed-3

Tags
Back to top button
Close