Brzina

Vencer Sarthe – super automobil iz Nizozemske

Nakon nekoliko godina pripreme, nizozemska tvrtka Vencer konačno je objavila kako 2015. godine konačno kreću u proizvodnju svog modela Sarthe. Prvi puta se Sarthe pojavio 2012. godine, dok je prototip doživio svjetsku premijeru tek prošle godine.

Ovaj model je ime dobio po poznatoj stazi Le Mansa “Circuit de la Sarthe”, koja je ujedno i jedna od najvećih trkaća staza na svijetu sa skoro 14 kilometara. Dizajn je također vezan uz tu stazu, jer su inspiraciju za izradu dobili prema trkaćim automobilima koji su sudjelovali u utrci u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Vencer tvrdi kako su učinili više od 100 promjena nakon izdavanja prototipa, pa se tako sada umjesto V8 motora s 510 konja, pojavio 6.3 litreni V8 motor sa 613 konja. Iako se ne u njihovoj objavi za medije nije previše saznalo, na slikama se vidi kako će imati manualni mjenjač sa šest brzina.

Cijena ovog automobila biti će oko 270 tisuća eura i prvi primjerci su već u izradi. Za to kako će izgledati prvi primjerci i što će ih točno pokretati, morat ćemo pričekati još nekoliko tjedana.

vencer-002vencer-004vencer-005vencer-006vencer-003 vencer-007

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close