Brzina

Ultimativna Land Rover Defender prerada iz tvrtke Urban Truck

Ako ste kojim slučajem ljubitelj istinskih terenaca koji vas ni na jednom terenu neće ostaviti na cjedilu, onda će vam na spomen Land Rover Defendera srce istog trena zakucati brže, a glavom će vam početi prolaziti misli o druženjima u prirodi, otkrivanju novih prostranstava i prolazak terenima kojima do tada nitko nije prošao. Da, Defender je već desetljećima ikona terenske vožnje, čisti, punokrvni kralj off-road klase, no koliko god dio njegovog šarma leži baš u tome što od predstavljanja 1983. godine nije mnogo mijenjao izgled, s druge strane ga to čini zastarjelim i nezanimljivim suprotnom spolu.

Da, u urbanim predjelima, koke vas neće ni pogledati ako se s Defenderom nađete uz gradske šminkere iz SUV klase koji glume terence poput BMW-a X6 ili Mercedesovog ML-a. No, bez očajavanja, jer tu je tvrtka Urban Truck, koja će vaš Land Rover Defender pretvoriti u pravog ljepotana, dok će pri tome zadržati sve one terenske sposobnosti po kojima je nadaleko poznat.

Promjene počinju izvana i to novom KBX prednjom maskom, prednjim svjetlosnim sklopom i odzračnicima na poklopcu motora. Robustan izgled Defendera dodatno su naglasili novi aluminijski naplatci od 18 inča s BF Goodrich gumama za terensku vožnju, a pogoni ga dobro poznati 2,2 litreni dizelaš kojem je snaga podignuta na 170 konja, uz kretni moment od 480 Nm.

No, tu prerade ne staju, jer niti jedna mlada dama se neće osjećati udobno u unutrašnjosti običnog Defendera. Zato su u kabinu ubačena dva Recaro Sportster CS Sport sjedala, a tu su i novi tepisi, kožom presvučen upravljač i aluminijski dodatci na upravljačkoj ploči. Sve to uz novi audio i satelitski sustav iz Alpinea daju vašem Defenderu profinjen izgled i veliku količinu luksuza. Prerade je moguće je odraditi na 90 Station Wagon i  110 Utility Wagon Defender modelima, a to će vas poprilično koštati, pa ukoliko se odlučite na njih, budite spremni izdvojiti pedesetak tisuća eura.

Tags
Back to top button
Close