Tech

Sky Rider, dron iz dizajnerskog studija Pinifarina

Dok ne rade na dizajnu najnovijih Ferrari ili Maserati modela, u Pinifarina studiju nađu vremena i za neke druge projekte. I tako je već prilično zasičeno tržište dronova dobilo svoju prvu luksuznu verziju s potpisom jednog od najboljih dizajnerskih studija u svijetu. Pinifarina je predstavio Sky Rider, mali “quadcopter” s integriranim GPS uređajem, žiroskopima i kamerom koja snima u 720p rezoluciji. Sigurni smo da su “voajeri” diljem svijeta oduševljeni što će od sada susjede moći špijunirati uz pomoć letjelice koja nosi potpis ovog poznatog talijanskog dizajnerskog studija.

Kako tvrde u Pinifarina studiju, ono što Sky Rider razlikuje od ostalih dronova je vrhunska okretnost letjelice, kao i savršen aerodinamički oblik koji smanjuje otpor zraka i omogućava maksimalnu iskoristivost kad se letjelica nalazi u zraku. U zraku će tako razvijati brzine veće od 70 km/h u horizontalnom, dok će u vertikalnom letu postizati brzinu od 17 km/h.

Sky-Rider-Quadcopter-Drone-Designed-By-Pininfarina-image-2

No, kako je Sky Rider napravljen u suradnji s talijanskom tvrtkom DeAgostini Publishing, dron se neće naći u prodaji u kompletu, već će dolaziti u dijelovima uz svako izdanje hobi magazina i to u njih čak 55. Ako ćete biti ustrajni i na kraju prikupiti svih 55 dijelova, računajte da će vas sveukupno na kraju ova letjelica koštati oko 1500 eura, što i nije tako mnogo kad uzmemo u obzir koliko koštaju ostale stvari dizajnirane u Pinifarina studiju.

Tags
Back to top button
Close