Tech

RICOH predstavljanjem nove kamere objavio “rat” GoPro-u

GoPro, revolucionarna kamera za adrenalinske ovisnike, svojom pojavom potpuno je zaludila svijet, a svima koji su svakodnevno nosili glavu u torbi riskirajući život zbog prijekopotrebne “injekcije” adrenalina, omogućila da dokumentiraju svoje pothvate i podijele ih sa svima nama. No, iako smo i mi poklonici i vlasnici GoPro kamere, svjesni smo njezinih nedostataka. Ali, za razliku od situacije kad je predstavljena prva GoPro kamera, kad jednostavno niste imali mogućnost biranja jer se radilo o jedinoj takvoj kameri na tržištu, sada je situacija potpuno drugačija.

Tako se i RICOH priključio sad već prilično napućenom tržištu akcijskih kamera sa svojim robusnim WG-M1 modelom koji već na prvo gledanje oduševljava izgledom i dojmom kao da je ova kamera napravljena da bude gotovo neuništiva. No, naravno da WG-M1 nije neuništiva, ali će podnijeti i žešća “gaženja”. Pad s dva metra visine, temperatura do -10 stupnjeva i zaron do 10 metara dubine ne predstavljaju joj nikakav problem, što će biti dovoljno za većinu vratolomija koje vam padnu na pamet.

1386357604

WG-M1 dolazi s ugrađenim LCD monitorom od 3,8 centimetara, što je bila najveća boljka GoPro kamera do posljednje serije, ako niste bili spremni izdvojiti novce za taj dodatak. Tu je i CMOS senzor od 14 megapiksela, koji omogućava snimanje videa u full HD kvaliteti, a kamera snima kut od 137 stupnjeva, koji se povećava na 160 stupnjeva kod snimanja fotografija. Ima mogućnost bežićnog povezivanja s vašim mobilnim telefonom ili tabletom, a zasigurno najveća prednost pred GoPro kamerom će joj biti cijena. WG-M1 će se u naći u prodaji kasnije tijekom jeseni, po cijeni od 320 dolara.

Ricoh-WG-M1-Action-Camera-5

Tags
Back to top button
Close