Brzina

Porsche predstavio novi 911 Carrera GTS

Ako ste ikad tražili automobil s kojim nećete imati puno problema kako “upecati” zgodnu djevojku, onda je ovaj “picolovac” prava stvarčica za vas. Porsche 911, ikona supersportskih automobila oduševljava vozače i promatrače još od prvog silaska s proizvodne linije i to davne 1963. godine. Da, više od pedeset godina povijesti i preko 820 000 prodanih primjeraka dovoljni su da govore sami za sebe, jer “elfer” je jedan od najstarijih modela sportskih kupe automobila koji se još uvijek proizvodi, a ni danas značajno ne odstupa od začetne filozofije.

Nova 911 Carrera GTS je automobil koji ne možete zamijeniti s niti jednim drugim, jer čak i nakon pet desetljeća u njemu možete primijetiti linije koje su obilježile ovaj model od najranijih začetaka. No, to nikako ne znači da je novi 911 GTS automobil zastarjelih linija, upravo suprotno, i vjerujemo da se ovdje radi o još jednoj uspješnici iz Stuttgarta. Nova Carrera 911 GTS zamišljena je da popuni mjesto između Carrere S i GT3 modela orijentiranog na stazu.

2015_porsche_911_carrera_gts_4

Dolazi u četiri različite verzije koje će biti pogonjene rednim “šestakom” zapremine 3,8 litara koji smo već mogli vidjeti u Carrera S modelu, ali će u GTS-u dolaziti s dodatnih 30 konja, što znači da će vlasnicima biti na raspolaganju “ergela” od 430 konjskih snaga. To će biti sasvim dovoljno da novi GTS do 100 km/h ubrza za manje od 4 sekunde i da se kazaljka zaustavi tek na maksimalnih 305 km/h. Cijene kreću od 116 000 dolara za Coupe verziju i pogon na zadnje kotače, dok će vas top verzija u kabrio izvedbi i s pogonom na sve kotače koštati 134 000 dolara. Ako već niste u mogućnosti ispeglati karticu i postati vlasnik jednog ovakvog ljepotana, onda barem zajedno s nama uživajte u galeriji nove Porsche 911 Carrere GTS.

Tags
Back to top button
Close