Hedonizam

Guinness predstavio limitiranu seriju za istinske ljubitelje piva

Iako smo se nedavno vratili iz glavnog grada Irske, tijekom čije smo posjete obišli i Guinness pivovaru koja proizvodi najprodavanije stout pivo na svijetu, tek smo sada saznali da Guinness lansira novu limitiranu seriju piva s kojom cilja osvojiti dio luksuznijeg tržišta piva. Novo Amber Ale pivo napravljeno je kombinacijom tradicionalnog pivskog slada i dimljenog slada koji se upotrebljava za proizvodnju najfinijih škotskih i irskih viskija.

Limitirana serija “The 1759” Amber Ale dolaziti će u prekrasnoj boci od 750 ml, a za proizvodnju će se koristiti isti kvasac koji se u Guinnessu koristi posljednjih 125 godina. Inspirirano 200 godina starim receptom, Amber Ale je pivo bogatog karamelnog okusa, ali prilično pitko s obzirom da sadrži čak 9 % alkohola. Amber Ale je samo jedna od limitiranih serija koje Guinness planira izbaciti na tržište, a limitirana je na 90.000 boca, što se možda čini puno, ali to je količina koju piva koju Guinness proizvede u samo jednom satu.

20116_GUI_GEN_1759 DESIGN_v8[8] - Copy (1)

Već vam je jasno da se ne radi o piću za opijanje u parku prije izlaska, nego za one koji će uživati u okusu vrhunskog piva. Namijenja za četiri serviranja, boca od 750 ml koštati će oko 35 dolara, a piće je najbolje posluživati dobro rashlađeno u visokim čašama za šampanjac. Najavljeno je da u prodaju stiže krajem ovog mjeseca, pa jedva čekamo da se jedna ovakva boca nađe i na stolu naše redakcije. Samo nas je strah da bi je ukoliko ne budemo u tom trenu svi u redakciji, netko od kolega mogao popiti sam.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close