Kamasutra

5 jednostavnih načina kako probuditi seksualni nagon

Tužna je spoznaja za muškarca kada počinje shvaćati da njegov seksualni nagon slabi što biva stariji. Vremenski, pojava je vrlo individualna, ali neminovna – a razlog vrlo jednostavan – manjak testosterona. Postoji nekoliko vrlo jednostavnih stvari koje možete učiniti svaki dan kako bi podigli razinu testosterona te tako probudili uspavani seksualni nagon.

1) Priuštite si više sna

Znanstvenici sa Sveučilišta u Chicagu nedavno su došli do zaključka da muškarci koji u prosjeku spavaju manje od pet sati tijekom noći imaju smanjenu razinu testosterona. Zanimljivo, razina testosterona tih neispavanih muškaraca bila je adekvatna razini testosterona koju inače imaju petnaest godina stariji muškarci (koji kroz noć uhvate dovoljno sna, naravno)!

Srećom, ovo je lako popraviti – idite u krevet ranije! Kada su momci obuhvaćeni istraživanjem kroz noć spavali gotovo deset sati, razina testosterona u krvi se normalizirala. Pametnome dosta.

2) Više D vitamina

Znanstvenici iz Austrije odlučili su provjeriti hipotezu koju su postavili – muškarci tamnopute (osunčane) kože imaju povećani seksualni nagon. Zašto? Primijetili su da s povećanjem vitamina D, koji dobivamo izlaganjem suncu, povećava se i razina testosterona!

Kako rak kože nije prihvatljiv ulog kako bi se povećao seksualni nagon postoje i drugi, zdraviji načini kako unositi više D vitamina. Mlijeko i pahuljice često su obogaćene vitaminom D, također i mnoge ribe (losos, skuša, sardina) bogat su izvor. Ako ste baš totalno lijeni i ne želite promijeniti svoju prehranu preporučujemo vam da u konzultaciji s liječnikom ili ljekarnikom odlučite koji suplement prehrani bogat D vitaminom će biti najbolji za vas.

3) Jedite manje bijelog kruha

Sva ‘bijela’ tjestenina, bijela riža, čips, krafne… sadrže visoke razine rafiniranih ugljikohidrata koji oskudijevaju prirodnim vlaknima. Što dovraga to znači? Te su namirnice ukusne, ali se brzo probavljaju, što uzrokuje nagli porast, a nakon toga i naglo smanjenje, razina šećera. Nakon toga čovjek energetski klone te, razumljivo, nema ni energije za seks.

Ako niste sigurni koja hrana sadrži rafinirane (ili jednostavne) ugljikohidrate postoji jedno dobro pravilo: ako se radi o ugljikohidratima i fino vam je – to vjerojatno ne smijete jesti. Dakle, odaberite namirnice poput cjelozrnatog kruha, tjesteninu od integralnog brašna, smeđe riže i sl. Osim toga, te će vam namirnice pomoći da izgubite višak kilograma. A kad smo već kod toga…

4) Smršavite!

debljina

Računica kad je debljina i seks u pitanju vrlo je jednostavna – višak kilograma = manjak testosterona i višak estrogena (ženskog spolnog hormona). Zaključak prepuštamo vama…

Vjerujemo da su sada oni s viškom kilograma još bliže odluci da napokon krenu u teretanu i počnu se zdravo hraniti.

>>> 10 macho namirnica koje povećavaju libido

5) Izbjegavajte ženske suze! OZBILJNO!

Zvuči pomalo čudno, zar ne? No, žene koje plaču, tj. ženske suze, bi trebali izbjegavati čak i ako vam je libido dosta visok. Nedavno provedeno istraživanje skupine Izraelskih neurobiologa otkrilo kako je miris ženskih suza – da, one imaju miris – ekvivalentan hladnom tušu za muškarce. Znanstveno objašnjenje glasi – nekada davno, kada su ljudi još živjeli u pećinama plač žene bila ja jasna poruka muškarcu da je žene ranjiva te slabija, s ciljem da on smanji agresiju. Tako i danas, ženske suze snižavaju razinu testosterona kod muškaraca koji se nađu u blizini.

woman-pretending-to-cry

Iako danas, u doba kada imamo nešto naprednije komunikacijske vještine među spolovima (barem se nadamo!) ovaj se ‘prirodni alarm’ manje koristi nikako nemojte zaboraviti na činjenicu koje su posljedice biološke reakcije na ženske suze po vaš libido. Stoga, izbjegavajte srcedrapajuće filmove kad ste zajedno (i rugla kinematografije poput najnovije Godzille nakon čijeg gledanja u kinu plaču oba spola, a nerijetko čupaju i kosu).

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close