Brzina

The Coupe – najseksi električni automobil

Pedeset godina Shelby Daytona Coupe je jedan od najljepših automobilskih dizajna na svijetu. Renovo Motors odlučio je spojiti ovaj prekrasan dizajn i električni motor i stvoriti nešto radi čega se i djevojke okreću na cesti, The Coupe.

Renovo Motors je u suradnji sa Shelby American, tvrtkom koja od 1964. godine proizvodi replike originalnog Shelbya, krenuo u stvaranje vozila koje bi na najbolji način pariralo električnim vozilima diljem svijeta. Sam proizvod izgleda savršeno.

Automobil Shelby izgleda u kojem su dvostruki električni motori koji zajedno daju 500 konja uz ubrzanje od 3,4 sekunde do stotke, dok će baterije omogućavati vožnju do udaljenosti od 170 kilometara. Renovo je mogao dodati još nekoliko paketa baterija, ali nisu željeli opteretiti Coupea težinom, pa je tako ovaj automobil težak oko 1,470 kilograma, što je manje i od Corvette. Ubačen je i sustav brzog punjenja, pa se tako Coupe može napuniti za samo 30 minuta.

U usporedbi si originalnom Shelby Daytonom koja košta i do 7 milijuna dolara, Renovo s Coupeom kreće od 529 tisuća dolara. Plan je prodati oko 100 primjeraka godišnje i čini nam se kako su već rasprodali nekoliko prvih godina.

renovo-coupe-004renovo-coupe-005renovo-coupe-003 renovo-coupe-006renovo-coupe-001

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close