Kulturnjak

Počinje Trash Film Festival u Varaždinu!!!

Polako se bliži vrijeme održavanja 9. Trash film festivala. Festival posvećen amaterskim filmašima i njihovim zabavnim filmovima održavat će se u Varaždinu od 10. do 13. rujna.

Bacite pogled na www.trash.hr !!!

U strogoj tajnosti i na tajnim lokacijama ovih je dana Udruga Trash snimila skečeve koji će biti prikazani u sklopu 9. Trash film festivala. Tema filma je, kao i tema festivala, ratni film, s posebnim naglaskom na 1. Svjetski rat budući da se ove godine obilježava 100. godišnjica početka tog Velikog rata. U snimanju skečeva sudjelovali su članovi Udruge Trash i statisti koji su se javili na natječaj Udruge Trash na Facebooku te na taj način dobili priliku ostvariti svoje prve filmske uloge.

U sklopu festivala posjetitelji će u četiri dana trajanja festivala moći u Kinu Galerija u Varaždinu pogledati sjajne filmove amaterskih filmaša iz cijelog svijeta koji su prošli rigoroznu selekciju dugogodišnjeg festivalskog selektora Slobodana Runjaka.

9. Trash film festival bit će svečano otvoren u srijedu, 10. rujna, kada će na varaždinskom Korzu u večernjim satima biti održan performans poznatog varaždinskog umjetnika i trashera Ivana Meseka nakon čega će uslijediti spektakularni nastup benda Let 3 koji već desetljećima u Hrvatskoj i inozemstvu slavi trash umjetnost.

10445935_736435476399565_6895798538579088448_n

Drugog dana festivala, u četvrtak, 11. rujna, posjetitelje na varaždinskom Korzu očekuje nastup velike hrvatske dance zvijezde iz 90-ih godina Elle te sarajevskog benda Bezbeli Apstraklije.

U petak, 12. rujna, na Korzu će nastupiti zagrebački D’Elvis koji na sjajan način slavi glazbu i život Elvis Presley koji još uvijek, i nekoliko desetljeća nakon navodne smrti, i dalje nosi ponosnu titulu Kralja rock’n’rolla. U petak nas očekuje i spektakularni Zombie party u atriju varaždinskog Starog grada u sklopu kojeg će nastupiti jedan renomirani DJ iz američkog Detroita.

Posljednjeg dana festivala u subotu očekuje nas pak svečano zatvaranje festivala uz dodjelu festivalskih nagrada “Zlatnih motorki”. O dobitnicima odlučivati će stručni žiri u kojem su snimatelj Mirko Pivčević, glumac Frane Perišin i frontman TBF-a Saša Antić. “Zlatne motorke” bit će dodijeljene u četiri kategorije, za najbolji akcijski, borilački, SF i horror film, a jednu Zlatnu motorku dodijeliti će tradicionalno festivalska publika.

Nakon što budu dodijeljene festivalske nagrade, na završnom koncertu nastupiti će kućni bend Trash film festivala The Fakin Lajsne, a festival će svojim nastupom zatvoriti beogradski Električni Orgazam.

U sklopu festivala bit će održan i popularni Zombie walk. Zainteresirani posjetitelji koje ćemo odabrati na našim društvenim mrežama i na našem webu moći će sudjelovati u akciji kao šminkeri i kao modeli, a samu akciju voditi će poznati majstor filmske maskeMiroslav Lakobrija, čovjek koji je zaslužan za odlične filmske maske u filmovima “Zona mrtvih”, “Sveti Đorđe ubija aždahu” i “Srpski film”.

U off programu festivala bit će održana i projekcija filma “Mamula” redatelja Milana Todorovića u kojem jednu od glavnih uloga tumači legendarni glumac Franco Nero.

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close