Kulturnjak

Prodaje se motocikl iz legendarnog filma “Easy Rider”

Ako ste kojim slučajem zaljubljenici u putovanja, onda se zasigurno sjećate legendarnog filma “Easy Rider” ili “Goli u sedlu” kako je prevedeno kod nas, u kojem se Dennis Hopper i Peter Fonda odlučuju na putovanje života u kojem motociklima prelaze put od Los Angelesa do New Orleansa. Radi se o filmu koji je još uvijek je inspiracija mnogima koji se odlučuju na slične poduhvate, a u njemu je zapaženu ulogu imao i tada još prilično mlađahan Jack Nicholson.

Ako ste jedan od onih koji su veliki fanovi ovog filma, onda će vam se uskoro pružiti neponovljiva šansa da postanete vlasnik jedne od najvećih zvijezda filma “Easy Rider”, prerađenog Harley Davidson motocikla kojeg je u filmu vozio Peter Fonda. Iako se radi o jednom od četiri primjerka proizvedena za potrebe snimanja filma “Easy Rider”, ovo je jedini preostali originalni primjerak kojeg su vozili glumci, jer su tri primjerka ukradena prije nego je uopće počelo snimanje filma.

Vjerojatno pretpostavljate da posjedovanje ovog komadića filmske povijesti neće biti jeftino, pa će potencijalni kupci morati posegnuti prilično duboko u džep. Procjena aukcijske kuće govori o tome da će budući vlasnik morati izdvojiti između milijun i 1,2 milijuna dolara, no moguće je da motocikl dostigne i veću cijenu. Ako ste jedan od onih fanova koji ima dovoljno sredstava i želje da postane vlasnikom ove filmske ikone, onda se pripremite i sretno s licitacijom koja će se održati 18. listopada na internetu i u prostorima aukcijske kuće “Profiles in History” u Kaliforniji.

Tags
Back to top button
Close