Tech

Macho.hr sat tjedna – Casio G-SHOCK GPW1000

Casio, svjetski poznati proizvođač satova u svojoj ponudi ima i seriju G-Shock koja je već više od 30 godina sinonim za ultimativni sat za teške uvijete. Otporni na gotovo sve uvijete, G-Shock satovi nastali su iz ideje proizvođača o satu koji će biti gotovo neuništiv bez obzira na torturu kroz koju prolazi. Prvi G-Shock sat je konstruiran 1983. godine oko trostrukog 10 koncepta, po kojem sat ima bateriju koja traje 10 godina, otporan je na vodu do pritiska 10 bara i može preživjeti pad sa 10 m visine. Danas su G-Shock satovi omiljeni izbor ekstremnih sportaša i svih onih koji traže pristupačan, izdržljiv, vodootporan sat koji je otporan na vibracije i pogodan kako za odlazak u prirodu, tako i za večernje izlaske.

GPW1000 je predstavljen u lipnju 2014. godine i prvi je sat koji kombinira GPS tehnologiju i radiovalove kako bi uvijek pokazivao točno vrijeme bez obzira na kojoj se lokaciji u svijetu nalazite. Naravno, kupovinom ovog sata dobijate sve najbolje od G-SHOCK tehnologije, sat je otporan gotovo na sve uvijete i garantiramo vam da ćete prije polomiti sebe nego ovaj komadić tehnologije na vašoj ruci. Iako, teško da možemo reći da se radi o komadiću tehnologije, jer je GPW1000 mogli bismo reći poprilično “muških” dimenzija.

sc03

“Triple G Resist” konstrukcija osigurava povećanu otpornost na udarce, centrifugalne sile i vibracije, a vrhunski materijali omogućavaju mu “preživljavanje” i najtežih uvjeta u koje ćete ga dovesti. Naravno, da se ne bi dogodilo da vas baterija iznevjeri kad vam najviše treba u nekom zabačenom kutku svijeta, tu je i Tough Solar sustav preko kojeg se sat puni sunčevom energijom, a nakon što se napuni osigurava čak 18 mjeseci rada (u modu čuvanja energije).

Gotovo neslomljiv, napravljen od najkvalitetnijih materijala i otporan na sve uvijete, GPW1000 je pravi sat za aktivnog macho muškarca. No, kako se radi o jednom od top modela iz G-SHOCK ponude, cijena je poprilično visoka u odnosu na druge G-SHOCK modele, pa će vas ovaj sat koštati gotovo 1000 američkih dolara. Ali ne očajavajte zbog toga, jer Casio u svojoj ponudi ima mnogo jeftinije modele koji će vam jednako dobro poslužiti kao i GPW1000.

Tags
Back to top button
Close