Birtija

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: Što pijani ljudi govore, trijezni misle!!!

Pijandure, teško vam se piše! Nema više izvlačenja! Spika “oprosti mi, bio sam pijan, nisam znao što govorim” više ne vrijedi!

Ako je vjerovati Bruceu Bartholowu, autoru knjige “Utjecaj alkohola na praćenje ponašanja i prilagođavanje: Modulacije efekta i utjecaj na kognitivnu kontrolu”, kad ste pod utjecajem alkohola ( pijani, razvaljeni, uništeni ), ne ponašate se zločesto radi opijenosti, samo vam je manje neugodno i manje vas je briga!

Bartholow, profesor psihologije na Sveučilištu Missouri, fakultetu za umjetnost i znanost, zaključio je da je alkohol otupljuje signal “alarma” u mozgu koji vas upozorava da radite nešto pogrešno. Ova umrtvljena upozorenja su razlog zbog kojeg dolazi do gubitka samokontrole, što rezultira iskrenim i direktnim ponašanjem.

Ako se prisjetite zadnji puta kad ste pijani nekome očitali bukvicu, imali ste osjećaj da možda nije u redu nastupiti na takav način, no svejedno ste to učinili. Mislili ste, ma ko te j***, misliš da si neki k****?.

No, problem je očit. Da li smo stvarno postali kultura, narod ili rasa koja se mora opiti alkoholom da bi bili iskreni? Da li moramo na silu “utopiti” svoj razum u otrovu koji nas može ubiti samo kako bi bili iskreni i rekli što stvarno mislimo o ljudima?

pijani

ISTRAŽIVANJE:

Bartholow i njegova ekipa znanstvenika istraživanje je provela nad grupom od 67 ljudi, godina od 21 do 35, kako bi došla do ovih zaključaka. Trećini grupe su dali alkoholna pića, drugoj trećini običan sok, a trećoj “placebo” piće koje se činilo da sadrži alkohol. Nakon toga, dali su im da na računalima izvrše neke operacije koje su unaprijed složene da stvaraju greške i probleme.

Oni koji su bili pod utjecajem alkohola manje su se brinuli što su nailazili na probleme i greške, no ono što je zanimljivo je da oni koji su dobili “placebo” piće, su se još manje brinuli za te greške. No, svi su jako dobro znali što se događa i bili su svjesni svih problema, samo ih nije bilo briga.

Jako zanimljivo zar ne? Nažalost momčine, vrijeme je da stvarno pripazite što govorite prijateljima ili djevojkama dok ste u pripitom stanju, ili, vas već boli briga?? 🙂

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close