Brzina

Da li je priča o staji punoj automobila istinita?

Sigurno ste surfajući internetom naišli na priču o čovjeku koji je kupio zemlju sa stajom u Portugalu i tamo pronašao više od 180 starih i skupocjenih automobila. Priča koja je kružila uključivala je sretnog čovjeka koji je kupnjom na neviđeno postao bogat čovjek, ali kako već to biva na internetu, željeli smo provjeriti što se na kraju uistinu dogodilo.

Tom Cotter iz “Sports Car Marketa” je također posumnjao u ovu priču i krenuo u istraživanje. Kako su fotografije autentične i kako uistinu postoji takva kolekcija, prvo je pronašao fotografa koje je stavio ove slike na internet još 2007. godine. Saznao je kako ih je uslikao Manuel Menezes Morais koji nije želio odati identitet vlasnika niti lokaciju staje. Manuel mu je priznao kako ga je nazvala jedna osoba koja je bila vlasnik trgovine automobila prije 30 godina i strastveni kolekcionar, te tražio da poslika njegovu kolekciju koju je skupljao čitavi život. Nakon fotografiranja, vlasnik je stavio ključ u bravu i završio sa skupljanjem automobila.

Eto, priča je donekle točna, staja i automobili postoje, ali nažalost priča o srećkoviću je lažna.

Priča se kako se ta staja nalazi negdje blizu Lisabona, ali do sada nitko nije pronašao točnu lokaciju. Ako nemate ideje što raditi sljedećeg ljeta, možda bi se mogli pridružiti ostalim tragačima i provesti ljeto u sunčanom Portugalu.


auti-portugal-001 auti-portugal-002 auti-portugal-003 auti-portugal-004 auti-portugal-005 auti-portugal-006 auti-portugal-007 auti-portugal-008 auti-portugal-009 auti-portugal-010 auti-portugal-011 auti-portugal-012 auti-portugal-013 auti-portugal-014 auti-portugal-015 auti-portugal-016 auti-portugal-017 auti-portugal-018 auti-portugal-019 auti-portugal-020 auti-portugal-021 auti-portugal-022 auti-portugal-023

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close