Hedonizam

Antilia – najskuplja kuća na svijetu vlasnika je koštala preko milijardu dolara

Dok je mnogima san jednog dana posjedovati svoj stančić od pedesetak kvadrata, neki jednostavno ne znaju kud s novcima pa se razbacuju njima gradeći ogromne kućerine. Antilia, kuća koja je u stvari više neboder nego kuća, vlasnika je koštala više od milijardu dolara, nalazi se u najekskluzivnijoj ulici indijskog grada Mumabaija, a vlasniku, njegovoj ženi i troje djece nudi čak 37.000 kvadrata luksuznog životnog prostora, dok većina okolnog stanovništva preživljava za manje od dva dolara dnevno. Rekli bismo da se radi o pretjerivanju, ali teško da naše mišljenje  zanima Mukesh Ambanija, miljardera čije se bogatstvo procijenjuje na gotovo 24 milijarde dolara.

Antilia je dobila ime po mitskom otoku u Atlantiku, a radi se od neboderu čija visina odgovara neboderima sa 40 katova, no Antilia ipak ima “samo” 27 katova zbog vrlo visokih stropova pojedinih katova.Prvih šest katova zauzima privatno parkiralište dok se na ostalim katovima nalazi životni prostor, ali i kino sa pedeset sjedećih mjesta, vanjski vrtovi, bazen, teretana i sauna, kat za poslugu, te dvorana za zabave i apartmani za goste. Naravno, vrh je rezerviran za tri heliodroma i kontrolu zračnog prijevoza.

Ako se nas pita, izvana se radi o prilično ružnom i nepotrebnom zdanju, no zato na luksuznu unutrašnjost nemamo nikakve zamjerke. Za uređenje unutrašnjosti korišteni su samo najskuplji i najfiniji materijali, pa se na svakom koraku mogu vidjeti kristalni lusteri, najfiniji materijali i ručno rađeni tepisi, te sva najnovija tehnologija. Ako je namjera Mukesha Ambanija bila da pokaže da je bogat, moramo priznati da je u tome definitivno uspio.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close