Lifestyle

8 alata koje svaki muškarac mora posjedovati i znati koristiti

Bez obzira da li ste u svakom trenutku u mogućnosti platiti nekoga da obavi i najjednostavniji posao za vas, i dalje tvrdimo da svaki, ali baš svaki muškarac mora posjedovati osnovne alate i znati se s njima koristiti. Situacija u kojoj vas kasno na večer budi vaša seksi susjeda i polugola moli za pomoć jer je baš u trenutku kad je htjela otići pod tuš došlo do problema s perilicom rublja, možda zvuči kao scena iz jeftinih porno filmova, ali zbilja želite riskirati i prepustiti je drugom susjedu koji samo čeka svoj red? Zato vam u nastavku donosimo 10 alata koje morate posjedovati i u svakom trenutku znati korisititi.

Osnovni set ili višenamjenski odvijač (Šarafciger)

49647_48-22-2008-lg

Ako će vas susjeda moliti za nekakav popravak u stanu, najčešće ćete to moći riješiti osnovnim setom križnih i odvijača s ravnom glavom. No, u posljednje vrijeme dobro je biti opremljen i torx odvijačima jer se takvi vijci često koriste u automobilima ili računalima. Ako igdje postoji netko tko još nije vidio odvijač (može ga biti sram što se naziva muškarcem), sigurni smo da će brzo shvatiti na koji način se njime barata pa to ne mislimo objašnjavati. Set kvalitetnih odvijača je definitivno alat koji svaki muškarac mora posjedovati.

 

Kvalitetan podesivi ključ

 

50d036fd54ce1_proxxon_px-23992_roll-cl__fourche_rg250

 

 

Odličan alat za brze popravke po kući kod kojeg je bitno da ne štedite prilikom kupnje. U sprotnom, loš mehanizam za podešavanje će se brzo istrošiti i učiniti ključ gotovo nekorisnim. Zbog toga rađe izdvojite malo više novaca prilikom kupnje i budite uvijek spremni kad susjedi zatreba pritegnuti neku maticu ili ventil.

 

Kliješta

combination-plier-eu-L

Korisna kod raznih popravaka, kliješta su jedan od alata koja se također moraju naći među vašim alatom. Koriste se za hvatanje i zavrtanje, a imajte na umu da često imaju nazubljene rubove pa ih nemojte korisiti na skupocjenim stvarima koje ne želite oštetiti.

 

Čekić

31XS3IKxtNL

 

Jedan od najjednostavnijih ali i najkorinijih alata u kućanstvu. Ako ništa drugo može vam korisiti da iz sebe izbacite negativnu energiju razbijanjem stvari koja vas živcira. Kvalitetan čekić trajati će vam cijelu vječnost, ali budite oprezni kod upotrebe jer čekić i palac se privlače nekom magičnom silom.

 

Metar

metar

Ako nešto radite, onda to napravite kako treba. Metar će vam pomoći baš u tome, jer ako vas susjeda pozove da joj postavite sliku na zid, onda to ne radite “od oka” već je postavite tako da svima koji je gledaju bude jasno da je nije postavljao slijepac. Dobar metar je još jedan vrlo koristan alat, a kod kupnje pripazite da ima zustavljajući mehanizam za mjernu traku i da je traka dužine barem 5 metara.

 

Libela (ili po “domaće” vaser-vaga)

libela_stabila_70_tip_3_1_1_1

Ako vas sujeda zamoli da joj pomognete jer joj perilica rublja želi “pobjeći iz stana”, najvjerojatnije se radi o tome da perilica nije pravilno postavljena. Sad je pitanje dali želite tu situaciju iskoristiti i susjedi seksom na “centifugi” pokazati da to i nije tako loša stvar ili ćete se odma baciti na posao i uz pomoć libele smiriti perilicu. Bez obzira što ste odlučili, libela je vrlo koristan alat za postavljanje stvari na vodoravan ili okomit položaj. Korisno za kućanske uređaje, ormare, ali i ranije spomenute slike. Definitivno alat koji morate imati.

 

WD-40

product_2058

Već više od 60 godina poznat kao “limenka s tisuću primjena”, WD-40 je sredstvo koje se također mora nalaziti među vašim alatom. Zaštičuje metal od hrđe i korozije, istiskuje vlagu i odmašćuje, a snjime možete podmazivati vrata i posprejati vijke koji su se “zapekli” radi lakšeg odvijanja. Definitivno zaslužuje biti na ovoj listi.

 

Torba za alat

torba za alat

Najgora stvar je kad posjedujete sav alat, a kad ga najviše trebate , onda ne znate gdje se nalazi. Taj problem riješava torba za alat s mnogim pretincima koja mora biti uvijek dobro organizirana da u svakom trnutku znate gdje se nalazi alat kojeg trebate. Zadnja stvar koju želite je da tražite alata kad vam polugola susjeda s početka priče pozvodi u gluho doba noći i moli vas za pomoć.

Tags
Pogledaj još
Close
Back to top button
Close