Sport

5 najdužih zabrana igranja nogometa!

Ovih si je dana igrač austrijskog niželigaša Ismail Gunduz udaranjem suca glavom zacementirao mjesto u analima nogometa zaradivši kaznu od sedamdeset (70!) utakmica zabrane. No, budući da ga je matični klub SK Rum odmah otpustio i ogradio se od njegova postupka, a tako su reagirali i navijači na društvenim mrežama te je slična atmosfera u ostalim austrijskim niželigašima sumnjamo da će ikada igdje vrata nekog ozbiljnog nogometnog kluba za njega biti otvorena.

Kako god bilo, Ismail Gunduz svakako nije jedini nogometaš koji je zaradio dugotrajnu suspenziju. Mnogo je poznatih nogometaša mjesecima utakmice svojeg kluba gledalo daleko od travnjaka. Krenimo redom i predstavimo ove ‘loše momke’.

Louis Suarez – 4 mjeseca

Italy v Uruguay - FIFA World Cup Brazil 2014 - Group D

Svi se još sjećamo da je tijekom utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu Luis Suarez za rame ugrizao talijanskog braniča Giorgia Chiellinija te tako zaradio četveromjesečnu zabranu nastupanja u službenoj utakmici. Ako ste slučajno zaboravili, ‘urugvajskom vampiru’ ovo je već treća kazna za istu stvar. Do sada barem nije grizao suigrače tako da su Rakitić i Halilović u Barceloni sigurni.

Vinnie Jones – 6 mjeseci

jones

Vinnie Jones je bio igrač kojeg su kontroverze pratile u stopu. Bivši igrač nogometnog kluba Wimbledon davne 1992. godine kažnjen je sa 2o.000 funti i šest mjeseci suspenzije nakon što je sudjelovao u snimanju za mnoge najbrutalnijeg dokumentarca o nogometu – Football’s Hard Men. Isječak iz dokumentarca možete pogledati u nastavku. Upozoravamo vas da su neki prekršaji u videu zaista ružni.

Adrian Mutu – 7 mjeseci/ 10 mjeseci

mutu

 Još jedan višestruki prijestupnik. U rujnu 2004. godine nakon testa za doping bio je pozitivan na kokain te zaradio sedmomjesečnu suspenziju i kaznu od 20.000 funti. Nakon što je protjeran iz tadašnjeg kluba Chelsea, karijeru nastavlja u talijanskom Juventusu, a zatim i Fiorentini. Kad su svi pomislili da se napokon ‘sredio’ 2010. godine u Italiji ponovno pada na doping kontroli što je rezultiralo novom suspenzijom na deset mjeseci.

Rio Ferdinand – 8 mjeseci

Manchester United Rio Ferdinand

Engleski nogometni savez kaznio ga je 2003. godine s osam mjeseci zabrane nastupanja za svoj klub te novčanom kaznom od 50.000 funti nakon što je odbio testiranje na droge.

Eric Cantona – 9 mjeseci

eric-cantona

Vjerojatno jedan od najpoznatijih trenutaka ludila nekog nogometaša koštao je legendarnog Francuza devet mjeseci zabrane igranja nogometa i 120 sati društveno korisnog rada. Nakon što mu je navijač Crystal Palacea iz prvog reda do travnjaka doviknuo “Francusko kopile” Cantona je u kung fu stilu nogom nasrnuo na njega. Uostalom, pogledajte sami…

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close