Brzina

458 Speciale A – toples ljepotica iz Ferrarija

Kao i žene, automobili su često predmet žudnje mnogih muškaraca, zavode nas linijama, uzbuđuju snagom, a reski zvuk razigranih konja pod poklopcem motora već na prvi dodir papučice gasa dovodi nas do ludila. Možda mislite da pretjerujemo, ali 458 Italia je definitivno jedan od automobila koji vam se zavuče pod kožu već na prvi pogled. Kad se tom imenu doda i oznaka Speciale, onda vam je jasno da se nalazite u Ferrariju koji je nešto posebno, nešto najbolje što inženjeri iz Maranella imaju za ponuditi i nešto što će vam pružiti mnogo lijepih vozačkih trenutaka kako na cesti tako i na stazi.

Ako je već prvi dio teksta bio dovoljan da vam srce ubrza ritam, onda ćete biti oduševljeni najavom iz Ferrarija da će na Pariškom salonu biti predstavljena toples verzija ljepotice iz Maranella koja je nazvana 458 Italia A, gdje dodatak slova A u biti označava talijansku riječ “aperta” što u prijevodu znači “otvoreno”. Osim što pruža više vjetra u kosi, toples verzija se ne razlikuje od coupe Speciale verzije, ali teži dodatnih 50 kilograma više zbog mehanizma pomičnog krova.

Tako će se na svaki dodir gasa iza vaših leđa javljati tehnološko V8 čudo iz Ferrarija koje razvija 597 konjskih snaga, što ovom automobilu omogućuje sprint do 100 km/h već za tri sekunde. Naravno, i dalje je tu unutrašnjost u kojoj prevladava upotreba materijala poput ugljičnih vlakana i kože, a sam vozač osjećati će se kao da se nalazi u jednom od bolida Formule 1. Iako cijena nije objavljena, jedno je sigurno, a to je da će biti skuplji od coupe verzije 458 Italie, što znači da će budući kupci morati iskeširati barem 240 000 eura kako bi jedan 458 Italia Speciale A našao i u njihovoj garaži. Mislimo da je vrijeme da odigramo pokoju loto kombinaciju.

Tags
Back to top button
Close