Kamasutra

6 načina kako povećati užitak tijekom seksa

Seks je nešto čemu se uvijek veselimo, bez obzira da li ga uspjevamo dobiti na redovitoj dnevnoj bazi ili s vremena na vrijeme kad nam ženu ili partnericu “ne boli glava”. Da, nas muškarce veseli svaka prilika za seks, ali ponekad to jednostavno nije to, fali ona neka sitnica do potpunog užitka, ona neka mala stvar koja mijenja tijek svega, nešto kao kad u receptu za svoje najdraže jelo izostavite jedan bitan sastojak. No, na svu sreću postoje neke stvari na kojima možete svjesno poraditi kako bi vaše seks igre partnericom (ili više njih) podigli na novu razinu i maksimalno uživali u njima. U nsatvku pročitajte koje su to stvari koje mogu promijeniti tijek svega i dobar seks učiniti još boljim.

Svakodnevno učenje

U nekim od ranijih članaka, koji možda i nisu nužno imali poveznice sa sekualnim odnosima, već smo mnogo puta spominjali da uvijek trebate učiti. Kao i o ostalim stvarima u životu, i o seksu je uvijek bitno upijati nove informacije i saznanja. Članci, dijagrami, edukativni video uradci, pa čak i pornografija su stvari iz kojih se znaju izvuči zanimljiva saznanja. Naravno, učite i o svojoj partnerici, ona je vaš najbolji izvor seksualnih informacija, razgovarajte s njom i obratite pozornost kako reagira na određeni dodir, što joj paše i koje je stvari raspamete.

Bacite se na eksperimentiranje

Ne mislimo odmah na ekstremne sado-mazo igrice, vezanje, bičevi i slične spike, ali ako seks prakticirate uvijek na isti način, u istoj pozi, na istom mjestu, onda se s vremnom razvodni, postane jednoličan i dosadan. Ubacite malo novih stvari u vaš seksualni život, pokušajte s novom pozom, nekim neobičnim mjestom na kojem se još niste poigrali, a možda čak i laganim vezanjem. Naravno, sve u dogovoru s partnericom.

Naučite nove poteze

Veza u kojoj ste bili godinama, baš ona koja je neslavno završila, vjerojatno vas je obilježila na načine na koje uopće niste pomislili. Većina muškaraca i žena ima seksualne poteze koji su im svojstveni, potezi koji su im ostali iz ranijih veza i koji možda ne odgovaraju osobama s kojima su trenutno ali ih svejedno koriste. Da, potez koji je vašu bivšu partnericu totalno izluđivao, možda kod nove partnerice uopće ne pali, niti joj odgovara. Zato je bitno da sa svakom novom partnericom isprobate i nove poteze, naučite što joj odgovara i svaki puta je nanovo raspametite.

Zadovoljite najvažniji seksualni organ

Najveći problem zbog kojeg je u mnogo slučajeva teško imati odličan seks o kojem ćete pričati godinama, leži u činjenici što kod njega nije najbitnije usredotočiti se na jednu erogenu zonu. Problem leži u tome što, da bi seks bio odličan mora i kod žene i kod muškarca biti zadovoljen najvažniji seksualni organ, a to je mozak! Naravno da se je kod seksa bitno usredotočiti na određene seksualne zone, ali je u biti najbitnija stvar da li mentalno dobro osjećate. Baš iz tog razloga romantika i predigra mogu odličan seks učiniti spektakularnim.

Produžite predigru

Jasno nam je da se je ponekad jednostavno teško suzdržati i ne krenuti odmah u akciju, ali produžiš li predigru, seksualna napetost će biti samo još veća, što će seks učiniti mnogo boljim. Zavodite se, dirajte i uživajte u dodirima, šapni joj na uho da je želiš, ali nemoj je odmah skidati. To su stvari koje mijenjaju sve, predigra je definitivno to što može povećati vaše uživanje jedno u drugome. Već smo rekli da je predigra posebno važna kod žena jer je njima u prosjeku potrebno mnogo više da dostignu vrhunac nego muškarcima i zato je bitno da nikuda ne žuriš.

Krenite s masažom

Da, i masaža je jedna vrsta predigre, a kod nje je bitno da će pomoći tvojoj partnerici da se opusti, što je jedan od najbitnijih preduvjeta da bi maksimalno uživali jedno u drugom. No, prednost masaže je i ta što potiče cirkulaciju što je bitna funkcija za uživatak u seksualnom odnosu. Istraživanja pokazuju da su leđa pametno mjesto gdje početi s masažom vaše partnerice i maksimalno je pri tome opustiti.

Tags
Back to top button
Close