Kulturnjak

Opaka Scarlett Johansson u filmu “Lucy” konačno u kinima

Nakon dugo čekanja i zurenja u najave novog filma Scarlett Johansson “Lucy”, konačno smo dočekali dan kada možemo pogledati što su nam je to pripremio Luc Besson u suradnji s ovom prekrasnom glumicom.

Luc Besson, scenarist i redatelj koji potpisuje filmove “Peti Element”, “Leon”, osmislio je najčvršće i najpamtljivije heroine u novijoj povijesti filmske umjetnosti. Ovog puta režirao je film u kojem glume Scarlett Johansson (Captain America: The Winter Soldier, The Avengers) i dobitnik Oscara Morgan Freeman (The Dark Knight Rises, Oblivion) – akcijski triler Lucy koji se bavi time što sve jedna žena može istinski postići ako otključa 100 posto kapaciteta svojeg mozga i dopre u najudaljenije kutke svojeg uma.

lucy-003

Odavno je poznata pretpostavka da ljudi koriste tek mali postotak svojeg cerebralnog kapaciteta. Stoljećima se pretpostavlja što bi se moglo dogoditi kad bi čovječanstvo moglo istinski evoluirati tako da se ta granica pomakne. Uistinu, što bi se dogodilo našim svijestima i novopronađenim sposobnostima kad bi svi dijelovi mozga bili neprekidno aktivni? Kad bi svaki pojedini od 86 milijardi gusto složenih neurona u ljudskom mozgu „ispalilo“ istovremeno – bi li ta osoba zapravo postala nadčovjek?

lucy-004

Bessonova priča upoznaje nas s Lucy (Johansson), bezbrižnom studenticom koja živi u Tajvanu i koju njezin mladić trikom navede da nekom poslovnom kontaktu preda aktovku. Prije no što je shvatila da je nasamarena, već je oteta – kao taoca ju drži nemilosrdni gospodin Jang (CHOI MIN SIK – Oldboy, Lady Vengeance). Kirurški joj ugrađuju paket prepun moćne sintetičke tvari koja bi ju vjerojatno ubila da procuri. Isprva užasnuta, Lucy je sad očajna. Uz još nekoliko taoca odlazi do zračne luke ne bi li odletjela na drugi kraj svijeta kao transportna kutija s materijalom koji njenim otmičarima ima najvišu moguću vrijednost.

Za nastavak priče morat ćete skočiti do Cinestara i pogledati “Lucy”. Uživajte!

lucy-002

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close