Tech

Noke, prvi bluetooth lokot!

U današnje vrijeme interneta i svih korisnih, ali i beskorisnih, gadgeta čini se da je došlo vrijeme još za jednu inovaciju. Ekipa iz FuzDesignes odlučila je na tržište izbaciti lokot za koji vam više nije potreban ključ, već se za otključavanje koristi iPhone ili Android aplikacija s vašeg mobilnog telefona.

Osim što je lijepog dizajna Noke je otporan na vodu tako da ne morate ni najmanje brinuti ako vaše dvokotačno vozilo na pedale provede nekoliko sati na jakoj kiši – što je ovoga ljeta jako česta pojava. Također postoji mogućnost ‘sheranja’ dozvola za otključavanje lokota vašim prijateljima, bilo da im želite odobriti tek privremeni ili pak stalni pristup. Dakle, ako posuđujete lokot supruzi ili curi ne morate joj nužno dati i svoj mobitel. Odlično!

Znamo što vam je palo na pamet? Što ako izgubite mobitel ili se jednostavno isprazni baterija? Naravno da su i tom problemu doskočili te zato postoji mogućnost otključavanja Noke lokota pritiskanjem kombinacije kratkih i dugih ‘klikova’ (nešto poput Morseovog koda) kako bi u svakom trenutku mogli otključati lokot. Naravno, taj kod nikako ne biste smjeli zaboraviti.noke-bike-lock

Noke bluetooth lokot možete naručiti već danas na Kickstarteru, gdje je projekt već prikupio i više nego dovoljno novaca da krene u proizvodnju, a na vašu će adresu doći početkom iduće godine kada krene u serijsku proizvodnju. Cijena u ovom promotivnom razdoblju je 59 američkih dolara, a kasnije će biti tridesetak dolara više. Tech geekovi, požurite!

noke-slide4

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close