Birtija

Ne možete spavati? Saznajte kako prevariti svoje tijelo i resetirati unutrašnji sat

Nakon dugog i zanimljivog ljetnog razdoblja, godišnjim odmorima je došao kraj. Završavamo s ludim izlascima i vraćamo se u rutinu vikend-ratnika. After beach partijane završavaju i sve su rjeđe, nema više svakodnevnih izlazaka do ranih jutarnjih sati i spavanja od zore do kasnog popodneva. Ako ste poput nas, onda vam je zabava ovog ljeta poremetila uzorak spavanja i trenutačno imate problema s nespavanjem. Vaše tijelo je zbunjeno. Dan i noć su se zamijenili i sad je vrijeme da reagirate. Osim u slučaju da ste i dalje raspoloženi kao tinejdžer s neograničenim džeparcem i razinom testosterona u krvi koja bi ubila i mamuta. Onda feštajte i dalje. U slučaju da se trebate “resetirati”, vrijeme je da vam otkrijemo jedan odličan trik kojim ćete svoje tijelo ufurati u novi uzorak spavanja.

Rješenje? 16 sati ne smijete jesti!

Da, čudno zvuči, no djeluje! Naše tijelo još uvijek funkcionira kao kod naših predaka. Kad je vani svjetlo, tj. dan, ono se održava budnim. Kad padne mrak, vrijeme je za odmor. U tom trenutku, tijelo krene izlučivati hormone od kojih vam se spava kako bi vas natjeralo da se bacite u krevet i odmorite. No, osim tog “unutarnjeg sata”, znanstvenici su nedavno otkrili još jedan tjelesni sat, a taj reagira na hranu.

neandertalac

Zamislite da ste još neandertalac koji je primoran loviti i tražiti svoj hranu. No, u vašoj situaciji predatora, nigdje oko vas nema ni jedne životinje, ni jedne bobice od koje bi se mogli nahraniti, ni jednog pravog roštilja. Od gladi, provodite cijeli dan tražeći hranu, no rezultat je isti. Ne možete pronaći ništa. Nakon 16 sati, vaš mozak ulazi u fazu u kojoj mu je svejedeno je li dan ili noć, da li ima budnih životinja i gdje se skrivaju. Njemu je samo važno da nahrani tijelo. U tom trenutku, vaše tijelo krene izlučivati novu “pošiljku” hormona koja će od vas učiniti agresivnog predatora. E, sad dolazi onaj zanimljiv dio. Kad u tom stanju pronađete neku hranu i najedete se, vaše tijelo će resetirati svoj sat i postaviti taj trenutak za vaše novo biološko jutro. Objašnjenje? Vaš mozak sad misli da će lov biti uspješan samo po noći, i točno će vas u to vrijeme buditi.

Ima smisla, zar ne? Malo smo ga smotali, no stvar funkcionira. Na vama je samo da se izgladnjujete 16 sati! Sretno!

Tags

Mr. Gray

Posljednja istraživanja su pokazala zašto muškarci uživaju u oralnom seksu: Pet posto obožava taj osjećaj, pet posto voli dominantnost, a 90 posto jednostavno voli tišinu!!
Back to top button
Close