Brzina

Francuska jurilica – Peugeot Exalt

Konačno Peugeot kreće u borbu s ostalim proizvođačima automobila što se tiče luksuznih super automobila i to sa svojom hibridnom jurilicom Exalt, koja je nastala iz koncepta Onyx iz 2012. godine.

Exalt je 4.7 metara duga jurilica koja nastala po uzoru na francuske automobile iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog stoljeća. Posebni dodatak na zadnjem dijelu ovog automobila je struktura zadnjeg dijela koji podsjeća na kožu morskog psa zbog svoje hrapavosti, te koja bi trebala pomoći što se tiče aerodinamičnosti.

Ovaj koncept pokreće Peugeotov 1.6 literni motor koji daje 270 konja, uz električni dodatak od 70 konja na zadnjem pogonu, što je vrlo dobro raspoređeno na 1700 kg težine.

Unutrašnjost je bogata svim modernima dodacima uz mješavinu kože i drveta, touch screenom na središnjoj konzoli, ali i bez karbona koji je toliko popularan kod svih ostalih proizvođača.

Ostaje nam da pričekamo da Peugeot izbaci ostale informacije što se tiče Exalta, a najviše nas zanimaju performanse i cijena koja sigurno neće biti mala.

exalt-003exalt-001exalt-005exalt-004exalt-007 exalt-008exalt-006

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close