Birtija

Teqball – revolucija nogometa

Teqball je novi sport koji je baziran na nogometu, ali u malo drugačijem obliku. Možemo reći kako je Teqball mješavina nogometa i stolnog tenisa. Teqball se sastoji od stola (Teqboard) preko kojeg nogom igramo kao u stolnom tenisu s malo drugačijim pravilima. Ono što je dobro u ovom sportu je to da nema fizičkog kontakta između igrača pa se tako izbjegavaju u kojima se riskira ozljeda.

Osnovna pravila su da svatko smije dirati loptu samo tri puta tijekom vraćanja, te se nesmije dvaput za redom istim dijelom tijela. Servira se tako da lopta mora pasti u drugo polje koje je označeno na ploču.

U najavi je i Teqbox, tehnologija koja će pratiti sve vezano uz igrače uz ogromnu statistiku svega vezanog uz taj sport.

Teqball je prijavljen na Kickstarteru, servisu koju omogućava da se donacijama ljudi iz cijelog svijete dođe do dovoljne količine novaca kako bi se krenulo u veću proizvodnju, i očekivanja su kako će skupiti dovoljno sredstva kako bi i mi mogli uživati u ovom sportu. Najavljena cijena gotovog proizvoda biti će oko 1800 kuna.

Nadamo se kako vam se ova ideja sviđa koliko i nama, i jedva čekamo da odmjerimo snage u našoj redakciji.

teqbox_05

 

 

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close