Brzina

Samo je jedan Volkswagen GTI Roadster, Vision Gran Turismo

Punih 15 godina, tvorci igre Gran Turismo stvarali su automobile koji kao da su s drugog svijeta sve do sad, kada je predstavljen Volkswagenov GTI Roadster, Vision Gran Turismo. Volkswagen je uzeo dizajn pripremljen za GTI Roadster, koji je trebao izaći u sljedećem nastavku igre za Playstation, i pretvorio ga u stvarnost.

Klaus Bischoff, šef dizajnera u Volkswagenu je rekao: “Kada nas je Sony upitao da li želimo razviti Vision GT vozilo isključivo za 15. godišnjicu Gran Turisma, nismo ni sekunde razmišljali.”

S ogromnim 20 inčnim felgama, ovaj superautomobil jurit će 306 km/h s ubrzanjem 3.6 sekundi do stotke. Kako bi postigao te performanse brine se 3.0 litarski V6 motor s dvostrukim turbo punjačima, koji razvija snagu od 503 konja. Pogon je na naravno 4MOTION pogon na sva četiri kotača i sedam brzinski DSG mjenjač.

Nažalost za one koji su mislili kupiti ovu prekrasno vozilo, izrađen je samo jedan primjerak, pa ćete tako za vožnju morati kupiti Gran Turismo i zamišljati da sjedite za Volkswagen GTI Roadsterom.

gti-gran-turismo-001 gti-gran-turismo-003 gti-gran-turismo-004 gti-gran-turismo-005

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close