Brzina

Policija dobila novo pojačanje, Ariel Atom u službi sigurnosti

Britanski “cestovnim trkačima” od sada bi bilo pametnije da dva puta razmisle prije nego se odluče pritisnuti papučicu gasa jer se u gradu pojavio novi šerif. U suradnji s malom britanskom tvrtkom Ariel, britanska policija je predstavila vozilo koje će zasigurno utjerati strah u kosti svakom prebrzom vozaču koji ga ugleda u retrovizoru. Pri tome ne mislimo samo na vozače automobila, jer kao što smo vidjeli u emisiji Top Geara, Atomu će teško pobjeći i vještiji vozači jurilica na dva kotača.

No, iz policije napominju da će se policijski Ariel za sada koristiti samo u svrhe promocije cestovne sigurnosti i podizanja svijesti među motociklistima koji čine jednu petinu poginulih na britanskim prometnicama. Tvrtka Ariel za taj se potez odlučila jer uskoro planira javnosti predstaviti svoj prvi motocikl, a kako su motociklisti “ugrožena vrsta” na britanskim prometnicama, žele da njihovi budući klijenti budu svjesni opasnosti koje sa sobom nosi isprobavanje granica motocikala na mjestima koja za to nisu predviđena.

Zasnovan na Ariel Atomu 3.5R koji razvija do 350 konjskih snaga, a do 100 km/h ubrzava već za 2,6 sekundi. Ovaj automobil zasigurno nije vozilo koje bi potencijalni bjegunci željeli vidjeti u svom retrovizoru. No, kako mu to trenutno nije svrha, nadamo se da će ova kampanja uroditi plodom i smanjiti broj smrtno stradalih motociklista na britanskim prometnicama.Tags
Back to top button
Close