Brzina

Na prodaju jedan od najskupljih “muscle” automobila na svijetu

“Muscle” automobili s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih još uvijek spadaju u automobile koje si mnogi mogu priuštiti. Većina tih modela, mogu se nabaviti za nekoliko tisuća dolara, dopremiti i malo prilagoditi za naše ceste. Naravno to ne vrijedi uvijek, budući da postoje neki modeli koji su izašli u vrlo ograničenoj seriji, a jedan od tih modela je i razlog zašto smo vam odlučili pisati o jednom od najskupljih “muscle” automobila na svijetu, Plymouth Hemi Cuda Convertible (model 1971.godina)

>> Ford Mustang – kako ga kupiti i pripremiti za naše ceste

Plymouth Hemi Cuda Convertible ’71 se proizveo u samo 11 primjeraka, ali da stvari budu još paprenije, ovo je jedan od dva primjerka s četiri brzine, originalnim motorom i originalnim podvožjem.

Kada je 2002. godine jedan primjerak prodan za više od milijun dolara, Hemi Cuda postao je prvi “muscle” automobil koji je tu granicu.

Prije 9 godina jedan model je ponuđen na aukciji i dostignuta je cijena od 4,1 milijuna dolara, no na kraju je vlasnik odustao od prodaje. Zbog te ranije aukcije, procjena je da će ovaj primjerak dostići navedenu cijenu, ako ne i prestići.

Naravno, ako imate nešto viška love sakriveno u čarapama, trk na aukciju i ugrabite ovog ljepotana iz ruku američkih kolekcionara.

hemi-cuda-002 hemi-cuda-001

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close