Brzina

Uskoro u prodaji prvi električni motocikl tvrtke Lito

Nešto što se do prije desetak godina činilo samo kao znanstvena fantastika, svakog dana nas sve više okružuje i postaje dio našeg životnog okruženja. Iako još u relativno malom broju, električna vozila sve više postaju dio naše svakodnevice i jeftinija alternativa prijevozu vozilima koja kao pogonsko gorivo koriste fosilna goriva. Lito Sora još je jedno “zeleno” vozilo koje će razvući osmjeh na lice svakom borcu protiv zagađenja, ali ga i skinuti s lica zagriženih motociklista koji kod svakog odvrtanja gasa uživaju u zaglušujućim zvukovima benzinskih agregata.

Nakon dvije i pol godine razvoja, testiranja prototipova i ručnog sastavljanja konačnog proizvoda, ovaj električni motocikl kanadske tvrtke Lito, uskoro će ugledati svijetlo dana i naći se u slobodnoj prodaji. Radi se o potpuno električnom motociklu koji razvija maksimalnu brzinu od 190 km/h, a svakim punjenjem pružiti će vam oko 200 km zabavne vožnje gradom, dok će se vožnjom autoputom autonomija smanjiti na nešto više od 100 km.

lito-sora-electric-superbike-hits-the-streets-price-announced-photo-galleryvideo_16

Zanimljivo je da ima potpuno podesivo električno sjedalo koje će svakom vozaču omogućiti da pronađe idealnu vozačku poziciju i time vožnju učiniti ugodnijom. Regenerativne kočnice i tri moda (performance, normal i safe range) vožnje dolaze kao standardna oprema, a tu je i 5,7″ LCD ekran s upravljanjem na dodir koji će vas informirati o svim sustavima motocikla, te vam po potrebi služiti i kao GPS navigacija.

Motocikl možete naručiti u kombinaciji boja koju želite što će vas naravno koštati nešto više, ali ako iskeširate 35,525 eura koliko košta osnovna verzija ovog motocikla, onda doplata za boju ne bi trebala biti problem. Lito Sora je poprilično skup motocikl, ali želite li zakoračiti u zeleniju budućnost, to je cijena koju ćete morati platiti.


Tags
Back to top button
Close