Sport

FC Panyee: Priča o istinskoj ljubavi prema nogometu

Kad je već naša epizoda na Svjetskom prvenstvu završila mnogo ranije nego što smo to svi priželjkivali u nastavku vam donosimo jednu lijepu, također nogometnu, priču sa sretnim završetkom, baziranu na stvarnim događajima. Ide ovako – godine 1986. na jugu Tajlanda na plutajućem otoku Koh Panyee, bez centimetra ravnog kopna djeca su jako voljela gledati nogomet na TV-u, ako bi nakon odgledane utakmice poželjeli i sami zaigrati, ili samo zaigrati ‘ševe’, nisu imali gdje.

Njihova ideja da usprkos tome osnuju klub i izgrade plutajući nogometni teren od starih dasaka izazivala je silan podsmijeh i izrugivanje starijih sumještana. No, to ih nije nimalo obeshrabrilo. Osnovali su klub, izgradili teren, koji je doduše bio izuzetno sklizak, ljuljao se, lopta i igrači često bi završili u vodi. Uskoro se pokazalo da će upravo svi ti nedostaci i neobičnosti njihovog terena biti prednost pred ostalim ekipama s kojima će se natjecati.

panyee_football_pontoon

U nastavku pogledajte kratak filmić i cijelu priču koja govori o istinskoj ljubavi prema nogometu! Živio FC Panyee!

 

Tags

Red

For beach 2050 I'll look sexy, young and slim, I'll learn healthy cooking, it's gonna be my thing, But first I'll have a pizza with extra everything.
Back to top button
Close