Brzina

Zvijer na cesti – Rezvani Beast

Kada neki mali proizvođač obeća kako će izbaciti svoj super automobil, obično nitko ne očekuje ništa previše. U slučaju Rezvani Motorsa, male tvrtke iz Kalifornije, ipak su uspjeli iznenaditi kada su predstavili model Beast, koji je u svim pogledima i više nego nadmašio sva očekivanja.

Dizajn je izradio Samir Sadikhov, vrlo poznati dizajner koji se proslavio s dizajnima Ferrari Xezri i Aston Martin DBC koncepta.

Beast će izaći u 2 modela, Beast 300 i Beast 500, od kojeg će model 300 imati 315 konja u dvoliternom motoru, a model 500 s jednako toliko konja koliko i naziv, ali u malo većem 2,4 liternom motoru. Kako će težina biti oko malih 700 kilograma, ubrzavat će do stotke 2.9 sekundi za slabiji model, te 2.7 za jači model.

Cijena prava sitnica, oko 100 tisuća dolara za slabiji model, dok ćete za jači model trebati izdvojiti 125 tisuća dolara.

Ono što je zanimljivo, vlasnici Ariel Atom vozila mogu za 50 tisuća dolara pretvoriti svojeg ljubimca u Rezvani Beast jurilicu.

Istina je da su ovo vozila koje ćemo teško vidjeti u našim garažama, ali ako ikada dobijete na lotu i ne želite potrošiti brdo love na recimo Bugatti Veyron, jurilice poput Beasta su idealne zamjene. Do tada, uživajte u slikama.

beast-002beast-001beast-005beast-006beast-003beast-007

Tags

Nenad Kocijan

"Ako vas žena pobjeđuje u tenisu, promijenite sport. Ako vas žena pobjeđuje u boksu, promijenite ženu."
Back to top button
Close