Tech

Vanhawks Valour – pametni bicikl budućnosti

U svijetu podivljalih cijena pogonskih goriva, sve više ljudi okreće se jeftinijem i zdravijem načinu prijevoza. Bicikli su oduvijek bili omiljeno prijevozno sredstvo mladih, ali su osim upotrebe tehnički naprednijih materijala zadržali svoju osnovnu konstrukciju bez implementacije tehnologija koje su danas dostupne u gotovo svim stvarima koje nas okružuju. Mobilni uređaji spajaju se sa senzorima u patikama, satovima i naočalama, a Valour primjenom tih tehnologija postaje prvi pametni bicikl koji će vožnju učiniti jednostavnijom, zabavnijom i što je najbitnije sigurnijom.

Sjednete li na ovaj pametni bicikl i povežete ga sa svojim mobilnim uređajem, Valour će vas sigurno dovesti na željenu lokaciju upotrebljavajući navigacijski sustav mobilnog uređaja, a o svakom sljedećem skretanju obavještavat će vas sistemom led dioda koje su implementirane u upravljač bicikla. Uz to će i bilježiti cijeli tijek vožnje kako bi kasnije mogli proučiti sve informacije o ruti, koliko ste prošli kilometara, potrošili kalorija i koliko vam je vremena bilo potrebno za određenu dionicu.

lounge full

Valour uči zahvaljujući povezivanju s ostalim pametnim biciklima i omogućava sigurniju vožnju na način da prikuplja informacije od ostalih vozača i obavještava vas o opasnostima na rutama, rupama na cesti i gustoći prometa. Kod odabira rute, ovaj pametni bicikl preporučit će vam alternativne smjerove kako biste izbjegli velike uzbrdice ili slične prepreke na dionici.

Mislilo se i na sigurnost samog bicikla, pa ako vam kojim slučajem ukradu bicikl, Valour će prolaskom pokraj drugog pametnog bicikla automatski vlasniku javljati informaciju o trenutnoj lokaciji na kojoj se nalazi kako bi ga lakše pronašli. Tehnologija polako ulazi u sve aspekte našeg života pa je bilo samo pitanje vremena kad će se pojaviti bicikli budućnosti poput Vanhawks Valoura. Ako je to smjer koji će brojnim biciklistima pružiti veću sigurnost vožnje i komfor, onda se definitivno veselimo biciklima budućnosti koji tek dolaze.

Tags
Back to top button
Close