Brzina

Ultimativna macho igračka – Ariel Atom 3.5R Limited Edition

Ako još niste čuli za Ariel Atom, onda je dovoljno da ga zamislite kao karting na konjskim steroidima. Svi koji ste ikada zamišljali ultimativnu igračku za macho muškarce, koji vikende provode na stazi, dalje od ovog ne morate tražiti. Čak je i Jeremy Clarkson iz emisije Top Gear rekao da se ništa što je do tada vozio ne može mjeriti s ovim vozilom.

No, Jeremy je vozio jednu od prvih inačica koje su izašle iz tvrtke, a sada je Ariel predstavio limitiranu verziju Ariel Atom 3.5 koja donosi neke novosti, ali i povećanje snage. Ova zvjerka dolazi s već dobro poznatim dvolitrenim motorom iz Honde Civic Type R kojemu je snaga u ovom slučaju uz pomoć kompresora podignuta na 350 konjskih snaga. Uz sportski mjenjač tvrtke Sadev sa šest stupnjeva prijenosa, 550 kilograma teški Ariel Atom do 100 km/h stiže već za 2,5 sekundi.

Promijene nisu vezane samo za povećanje snage, pa je tako ova limitirana verzija dobila i nove potpuno podesive Ohlins TTX amortizere i opruge, kao i nove samoventilirajuće diskove promjera 290 milimetara koje “hvataju” kočiona kliješta s četiri klipa. No, naleti adrenalina i vjetar u kosi nisu jeftini, tako da će vas Ariel Atom 3.5 Limited Edition koštati popriličnu količinu novaca. Ipak, nađete li 64.800 funti koje leže negdje zaboravljeni u čarapi, garantiramo da će vam ovo vozilo svakim izlaskom na stazu namamiti osmijeh na lice .


U nastavku vam donosimo i video u kojem Jeremy Clarkson testira Ariel Atom u emisiji Top Gear.

Tags
Back to top button
Close